Close

Over de PIT voor scholen

Welkom bij De PIT voor Scholen!  Hier vindt u het kwaliteitsaanbod op het gebied van theater- en danseducatie van de onderstaande theaters en gezelschappen in Amsterdam:

partnersdepit
Onder ‘Aanbod’  bovenin het scherm vindt u al het theater- en danseducatie aanbod van deze aanbieders voor schooljaar 15/16.

PIT voor Scholen brengt u op drie manieren op de hoogte:  Met deze website, door het versturen van kwartaalnieuwsbrieven en op de jaarlijkse PIT Previewdag, dit jaar op maandag 30 mei bij het Spinozalyceum.

Naast De PIT voor Scholen faciliteert de PIT een cultureel platform voor en door jongeren vanaf 15 jaar in Amsterdam en omstreken. De PIT Crew, bestaand uit 60 jongeren, vult een online magazine met artikelen en filmpjes over kunst en cultuur en programmeert zelf evenementen.

Contactpersonen educatie

Hier vindt u alle contactpersonen van alle aanbieders op een rij.

Elze van der Veen

Posts

ZEP Theaterproducties

ZEP = rauw, direct en toegankelijk theater. Onder leiding van Peter Pluymaekers gaan oude klassiekers in de remix en komt theater op unieke locaties.

Posts

Poldertheater

Poldertheater is een toneelgroep uit Amsterdam. Wij maken theater met jonge spelers vanaf 14 jaar voor een jong publiek. Voor ons is het leveren van geschikte voorstellingen en projecten aan middelbare scholen de kerndoelstelling. We hebben aanbod voor alle schooltypes, van praktijkonderwijs en vmbo tot vwo en gymnasium. We vinden het belangrijk dat leerlingen tegelijkertijd worden uitgedaagd én op een laagdrempelige manier met theater kennismaken. Daarom bieden we voorstellingsbezoek altijd aan in combinatie met een workshop. Poldertheater ontvangt subsidie in het kader van het Kunstenplan 2013-2016 van de Gemeente Amsterdam.

Posts

Frascati

Frascati is een theaterhuis in één van de oudste straatjes in hartje Amsterdam, de Nes, waar kwaliteit, diversiteit en artistieke authenticiteit voorop staat. Frascati presenteert en produceert dé parels van actueel en grensverleggend theater, dans, performance en mime uit binnen- en buitenland. Ook is er veel aandacht voor jongerentheater en theater op locatie.
Frascati richt zich in haar jongerenbeleid op alle jongeren vanaf 14 jaar en biedt in de programmering verschillende [i]stepping stones [/i]voor jongeren om het theater binnen te stappen, rekening houdend met hun leeftijd, achtergrond en opleiding. Zo programmeert Frascati een aantal specifieke jongerenvoorstellingen per jaar om zo de jonge bezoeker (14+) op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de diversiteit aan podiumkunsten. Daarnaast zijn ook uit ons reguliere aanbod veel voorstellingen geschikt voor een jonge doelgroep. Samen met de school wordt uitgezocht wat uit ons aanbod het beste past bij de achtergrond, leeftijd en opleidingsniveau.

Onze kassa is te bereiken via 020-6266866
Informatie over educatie en geschikte voorstellingen kunt u krijgen via: kiki@frascatitheater.nl
Of kijk op:
ALGEMEEN: www.frascatitheater.nl
EDUCATIE: https://www.frascatitheater.nl/content/educatie

Posts

Laura Liefting

Theater Bellevue staat voor gevarieerd, hedendaags theater. Binnen de programmering van toneel, cabaret, moderne dans en muziektheater, hebben wij een selectie gemaakt van geschikte voorstellingen voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Leerlingen bezoeken een voorstelling in Theater Bellevue voor € 10,00. Begeleidende docenten betalen geen entree.

Hiernaast organiseren wij losse workshops, talentenfestivals en rondleidingen.

Contactpersoon educatie: Laura Liefting
educatie@theaterbellevue.nl / 020-5305300 / 06-16379367.

Posts

Lin van Ellinckhuijsen

Posts

Ludmilla van der Kroon

Posts

Marion Visser

Posts

Martien Langman

Posts

Ninja Kors

Wij zijn een gezellig knus theater op de Bos en Lommerweg 191.
Je kan ons bereiken op 020 5800380.

www.podiummozaiek.nl

Posts

Toos Raeijmakers

Posts

Vevi van der Vliet

ISH Dance Collective brengt sinds 2000 de straat naar het theater en andersom. De stad is onze speeltuin en wij kennen geen grenzen. Wij bouwen bruggen tussen kunstvormen, disciplines en culturen.
Marco Gerris, artistiek leider, zoekt de uitdaging in vorm. Lef tonen en opzoek naar nieuwe vormen en bewegingen met onder andere
Hip hop, bmx, skate, freerunning, dj, beatbox, martial arts, acrobatiek, ballet, moderne dans, theater en opera.

Posts

Wendy Draaijer

In theater de Meervaart verzorg ik de jeugd- en jongerenprogrammering, voor alle educatie activiteiten zijn we te bereiken op nr. 020 410 77 64.

Posts

Yvette van der Horst

Posts

De PIT Medewerkers

Hier vindt u de mensen achter de PIT voor Scholen en de PIT Crew.

Celine Bosman

Ik coördineer de marketing en communicatie voor de PIT, waarbij ik hulp heb van een groepje PIT Crewleden die maandelijks met me mee denken. Ik hou van (jonge) mensen, grafisch vormgeving, taal, theater, social media, gadgets en van nieuwe samenwerkingen zoeken. Allemaal dingen waar ik iets mee kan in deze flexibele, creatieve en jonge organisatie.

Posts

Kim Erkens

De plannen die de PITcrew bedenkt, help ik uitvoeren. Zo regel ik bijvoorbeeld dat er gefilmd mag worden bij bepaalde events door de videocrew. Ik regel perskaarten en interviews voor de bloggers. En ik zorg voor draaiboeken, gitaarversterkers, technici, garderobe-dames een beveiliger en álle andere praktische dingen die nodig zijn bij een PITevent.

Posts

Maritska Witte

De directeur van het hele zootje

Posts

Patty Oosten

Ik ben Patty en ik doe de financiële administratie voor de PIT.

Posts

ANBI_lr De PIT heeft een Anbi status en is erkend leerbedrijf