Close

Foto's

Een gouden kerk

De vloer van de Oude Kerk in Amsterdam is vanaf 17 mei bedekt met warmtedekens die onderdeel zijn van het kunstwerk We may have  all come from different ships, but we’re in the same boat now van Sarah van Sonsbeeck.

Gouden dekens
De vloer is bedekt met goudkleurige warmhouddekens waar de bezoeker door de gecreëerde gangpaden tussen de dekens doorloopt. Ik word haast verblind door de reflecterende zon die door de gebrandschilderde ramen van de kerk, op de dekens schijnt. Wat mooi!

Betekenissen
De Nederlandse Van Sonsbeeck wil met dit werk verschillende doelen bereiken: ze wilde met dit werk de beschermende functie van de kerk laten zien door deze letterlijk ‘in te pakken’ en dus te beschermen in de reddingsdekens; het is een manier de bezoeker zelf te laten reflecteren wat het werk betekent binnen deze context; en tot slot een referentie maken naar de vluchtelingenstroom, waar de vluchtelingen door de dekens hun identiteit verliezen als persoon en tot ‘vluchteling’ worden bestempeld. Doordat de wereld om ons heen verandert, krijgt ook de Oude kerk telkens nieuwe functies.

Ga dit zien!
Het werk van Van Sonsbeeck is nog tot en met 17 september te zien in de Oude Kerk. Toegang met museumkaart is gratis, studentenkaartje is €7.50-, (een normaal ticket €10-,). Ga dit zien dus!

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 19 juli door:

Mariska Castelijn

Ik ben gek op kunst en alles wat hiermee te maken heeft, zoals films kijken, tentoonstellingen en dansvoorstellingen bezoeken. Ik studeer Media, Kunst, Design en Architectuur aan de VU. Zelf teken ik soms ook nog iets als ik een creatieve bui heb. Ik speel nu 11 jaar piano en ik houd van heel veel verschillende soorten muziek. Op het eerste gezicht lijk ik misschien wat verlegen, maar als je mij beter kent kom je erachter dat ik eigenlijk best… gestoord ben! Je kunt mij wakker maken voor de zomerzon en schattige kattenfoto’s en –filmpjes. Dalí en Gaudí zijn mijn lievelingskunstenaars en ik kijk films (geen horrorfilms!) altijd rond de 10 keer en dan nog mag niemand spoilen wat er gaat gebeuren.

Posts
Mariska
Castelijn