Close

Verslag

In the future everything will be as certain as it used to be

Ik bezocht een expo over kunst in de Tolhuistuin over ‘the land down under’ in hartje Noord. Lees verder wat ik ervan vond!

Lange naam, diepe betekenis
In the future everything will be as certain as it used to be, de lange maar veel betekende naam van de expo in de Tolhuistuin gaat over kunstenaars uit Australië. Framer Framed wilt hiermee kunstenaars de ruimte geven hun maatschappelijke positie van de Aboriginal bevolking te bespreken door middel van hun kunst.

Originele Australiër
De term ‘Aboriginal’ is op zich zelf al een bekritiseerde term, doordat zowat alle kunst uit Australië zo wordt bestempeld, terwijl niet alle mensen in Australië Aboriginal zijn. Dit wil de groep van Framer Framed daarom laten zien. Zij laten kunstenaars in hun eigen waarde en tonen de kunst net als moderne kunst (buiten hun context). En die kunstwerken zijn enorm mooi!

Check it out
Hieronder maakte ik voor jullie een kleine impressie (maar ga het ook vooral zelf bekijken!)


Niet alles is een theme park… – Brook Andrew, Theme Park (2008)


Adam Geczy en Blak Douglas, Bomb (2013)

Afbeeldingsresultaat voor civilised michael cook 2012
Michael Cook, Civilised 3 (2012)

Tipje!
Ik was flink onder de indruk en de tentoonstelling bood een mooi, nieuw perspectief. Een echte tip wat  mij betreft! De volgende (gratis!) expo komt midden juni. Volg de site van de Tolhuistuin voor de nieuwste expo’s!

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 28 april door:

Mariska Castelijn

Ik ben gek op kunst en alles wat hiermee te maken heeft, zoals films kijken, tentoonstellingen en dansvoorstellingen bezoeken. Ik studeer Media, Kunst, Design en Architectuur aan de VU. Zelf teken ik soms ook nog iets als ik een creatieve bui heb. Ik speel nu 11 jaar piano en ik houd van heel veel verschillende soorten muziek. Op het eerste gezicht lijk ik misschien wat verlegen, maar als je mij beter kent kom je erachter dat ik eigenlijk best… gestoord ben! Je kunt mij wakker maken voor de zomerzon en schattige kattenfoto’s en –filmpjes. Dalí en Gaudí zijn mijn lievelingskunstenaars en ik kijk films (geen horrorfilms!) altijd rond de 10 keer en dan nog mag niemand spoilen wat er gaat gebeuren.

Posts
Mariska
Castelijn