Close

Review

Kunst in de kou

Benieuwd hoe het was op het koudste festival ooit? Het Nederlands IJsbeelden Festival is heel erg mooi! Maar warme sokken aan, dat is wel nodig.

Van ijskoude Rock…
“’s Werelds beste ijsbeelden!”, schreeuwt de folder van het Nederlands IJsbeelden Festival. Het thema van het festival is ‘Music Inspires’ en dat is overal te zien. Het gaat hier om muzikale helden die (voor kort) vereeuwigd zijn in de meest prachtige beelden van ijs.

Het thema is Music Inspires.

Met meer dan honderd ijssculpturen, 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw hebben 42 internationale beeldhouwers zich ingezet het festival een mooie vorm te geven.


…tot spiegelgladde Pop
Bij de ingang lijkt het helemaal niet zo koud, maar bij binnenkomst in de ijshal is dat het zeker wel. Wat wil je ook met -10 graden 🙂 Per muzieksoort zijn één of meer beelden uit ijs gehouwen.

Alles is zó mooi!

Prince, Elvis, Mozart en ACDC zijn onder andere te zien. Echt zó mooi gedaan! Wat een werk en tijd daar ingestoken is…


Minder goed
Jammer genoeg klinken de muziekfragmenten door elkaar, waardoor het lastig is je te concentreren op één werk. Best moeilijk om dit goed te regelen met zo’n dichte hal. Ook is de entreeprijs (€16-,) best duur en je loopt best snel door de expo.

Het kaartje is alleen best duur.

Vergeet niet je muts!
Toch is dit festival zeker een bezoekje waard! Deze tentoonstelling is een unieke ervaring en het is weer eens wat anders dan de gemiddelde tentoonstelling in het museum. Oh ja, een tip: vergeet niet je dikke trui (of twee), handschoenen en een warme muts! Want anders heb je geen oren meer over en kan je niet meer van de muziek genieten…

Gaat dat zien!
Gaat dat zien! Het Nederlands IJsbeelden Festival loopt van 10 december 2016 tot en met 5 februari 2017 en bevindt zich dichtbij de Arena Boulevard. Kaartjes zijn hier te koop. 

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 24 december door:

Mariska Castelijn

Ik ben gek op kunst en alles wat hiermee te maken heeft, zoals films kijken, tentoonstellingen en dansvoorstellingen bezoeken. Ik studeer Media, Kunst, Design en Architectuur aan de VU. Zelf teken ik soms ook nog iets als ik een creatieve bui heb. Ik speel nu 11 jaar piano en ik houd van heel veel verschillende soorten muziek. Op het eerste gezicht lijk ik misschien wat verlegen, maar als je mij beter kent kom je erachter dat ik eigenlijk best… gestoord ben! Je kunt mij wakker maken voor de zomerzon en schattige kattenfoto’s en –filmpjes. Dalí en Gaudí zijn mijn lievelingskunstenaars en ik kijk films (geen horrorfilms!) altijd rond de 10 keer en dan nog mag niemand spoilen wat er gaat gebeuren.

Posts
Mariska
Castelijn