Close

Blind date

Blind date #16: Jop en Patricia (niet haar echte naam)

In deze blind date worden de twee potentiële tortelduifjes in het diepe gegooid. Hoe diep? Amsterdam-Noord-diep. Lees hier hoe de twee het Raagmala Suite-ligconcert bij Pllek hebben ervaren.

Wat waren je verwachtingen voordat je aan de date begon?
P:
Ik had geen flauw idee wat me te wachten stond. En toen we samen waren, konden we het geeneens vinden. We zijn beiden niet bepaald bekend in Amsterdam-Noord, waardoor we de verkeerde pont hadden gepakt. Uiteindelijk kwamen we aan op een verlaten werf. Het enige wat door ons hoofd ging was: zitten we hier echt wel goed? Na een paar seconden spanning hoorden we de muziek in de verte.
J: Ik had er zin in. Ik wist dat het een culturele date zou worden, dus ik had zoiets van: als ik niet kan opschieten met m’n date, zal de activiteit waarschijnlijk alsnog wel leuk zijn.

We moesten op de harde grond zitten

Omschrijf de ervaring van het binnenkomen in de concertzaal?
P:
Toen we binnen kwamen was er een pianoconcert aan de gang. Er waren hangmatten, zitzakken en kaarsjes. Dit had ik niet verwacht, niet dat ik wist wat ik moest verwachten, maar dit niet.
J: Voordat we binnenkwamen zei de portier tegen ons dat De PIT wel een erg goede date had bedacht. Toen hij de deur open deed zagen we waarom: een pianoconcert waar iedereen liggend op zitzakken naar de muziek luisterde. We waren jammer genoeg te laat, dus er was geen plek meer voor ons op die zitzakken. We moesten op de harde grond zitten. Gelukkig lag er nog een tapijtje.

b0a439e8-a957-4055-84a9-dade4fc3c3d9

Was het samen liggen luisteren erg ongemakkelijk?
P:
Nou ja, we zaten naast elkaar wat het niet bepaald ongemakkelijk maakte, maar meteen op zo’n zitzak met z’n tweeën, was misschien een beetje snel geweest. Later gingen we wel liggen. Het was erg ontspannen, zo met je ogen dicht, ik liggend op een rugzak en hij op een jas.

Vanaf dat moment was het wel vrij ongemakkelijk.

J: Ik voelde me niet heel ongemakkelijk. We zaten eerst een tijdje, dus dat kon moeilijk ongemakkelijk zijn. Na een tijdje gingen we liggen. Vanaf dat moment was het wel vrij ongemakkelijk.

Wat vond je het leukste aan hem/haar?
P:
Hij is een erg fijn persoon om mee te praten.
J: Ze gaf me haar jas als kussen om m’n hoofd op te leggen! Erg aardig.

Welke gespreksonderwerpen werden zoal behandeld?
P:
O mijn god, we hebben het werkelijk over van alles gehad. Zo praatten we eerst over het ene onderwerp en dan ging het weer plotseling over naar het ander.
J: Ze was nog niet zo lang geleden naar Amsterdam verhuisd, dus we hebben over de stad gepraat. Voor de rest moesten we elkaar nog leren kennen, dus hobby’s en sport waren veel aan de orde.

0e99ed76cfb2a6662b23a26b8718bfd9-1414061987

De verwarring

Hoe was de sfeer tijdens het concert tussen jullie?
P:
Ja, voor de stelletjes daar was het natuurlijk erg romatisch, maar ik ervaarde dat niet zo.
J: Het was oké. We konden het wel met elkaar vinden.

Voor een eerste date is dit misschien iets té intiem.

Is er nog steeds iets gaande?
P:
Uhm nee. De dag daarna berichte hij me: ‘Succes met je presentatie. Ik vond het gezellig gister. Zou je nog een keer wat met me willen drinken?’ Maar ik heb daar niet echt op gereageerd.
J:
Nee, niet echt…

Zal je dit event aanraden als een eerste date?
P:
Voor een eerste date is het misschien iets te intiem.
J: Nee, want het is wat te persoonlijk denk ik. Niet alleen het liggen, maar ook de sfeer van het concert is wat te intiem voor als je iemand nauwelijks kent. Als je elkaar al wat beter leert kennen en je weet van elkaar dat je dit leuk vindt, dan is dit volgens mij wel een goed idee.

Zie jij zo’n eerste date wél zitten? Het eerstvolgende Raagmala Suite-ligconcert vindt 21 december plaats bij Pllek! Voor 11 euro kan je zelf het tortelduifje spelen. Meer info? Klik hier.

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 13 oktober door:

Titus van Zandwijk

Hé Titus hier! Ik houd van lange douches na zware dagen, wollen sokken en avocado’s. Jullie hebben alleen het geluk dat dit niet de plek is om daar eindeloos over door te ratelen dus zal ik waarschijnlijk schrijven over andere onderwerpen die mij boeien zoals: muziek, filosofie, fashion, ditjes en datjes en nog veel meer, vaak cynische, dingen.

Posts
Titus
van Zandwijk