Close

Review

TLA: Vrede, Schaamte en Croissantjes

Dit is mijn tweede deel van de serie ‘Titus lijkt alleen’. Ik neem je mee naar het Leidseplein van vrede en wartaal. Zo gaan we langs het Manifeest in de Stadsschouwburg en Encore in de Melkweg. Het belooft wat.

Tranquillo
‘Klant is toch godverdomme koning,’ galmt het door de alsmaar groeiende rij van de Albert Heijn op de Molukkenstraat. De meneer, wiens kreet door iedereen gehoord wordt, loopt driftig met zijn 4-pack cola de supermarkt uit.

Of ik mijn croissantjes dertig seconden later eet, maakt me inmiddels niets meer uit.

Het feit dat hij zijn cola boven alle frikandelbroodjes, rundergehaktkilo’s en Quinoa salades verkoos, doet mij niet zo veel. Of ik nu mijn croissantjes dertig seconden later eet omdat er iemand voordringt, maakt me inmiddels niets meer uit. Ik heb het toch al te laat gemaakt.

Vrede-voordelig-2Vredeszweet
Mijn avond begint direct als mijn dienst afgelopen is. Na vijf uur werken (mensen informeren over CJP) ben ik eindelijk klaar om het Manifeest zelf te ontdekken. Na wat struinen beland ik in de Koninklijke Foyer waar een ‘rave voor de vrede’ aan de gang is. Onder de ogen van koningen en koninginnen wordt er druk gezweet voor een betere wereld. Op het moment dat de muziek me mee begint te nemen, krijst er iemand in mijn oor: ‘Kan ik nog steeds zo een cjp-pas bij je halen?’ Verdwaasd kijk ik haar aan. ‘Nee, nee niet meer,’ fluister ik mompelend, waarna ik stilletjes de foyer uit vlucht.

Van binnen maakte ik een sprongetje van geluk, alleen van buitenaf speel ik het cool.

Vermakelijk oponthoud
Na een gesprek met twee advocates over het ‘grote mensen leven’ en een intense drag-show in Café Cox, vind ik het tijd om door te gaan. Eenmaal bij de uitgang van de Stadsschouwburg loop ik Lucas de Man tegen het lijf. Hij herkende me van eerder op de avond, ik complimenteerde namelijk over zijn inspirerende show van vorig jaar. Het gesprek neemt verschillende wendingen, maar eindigt met het ontmoeten van zijn ‘bijna’-vriendin en het voorstel om stage bij hem te lopen. Vanbinnen maakte ik een sprongetje van geluk,  alleen van buitenaf speel ik het cool: ‘Mag ik later contact met je opnemen Lucas?Ik moet door.’

IMG_7694
‘Bijna’-vriendin is door haar enkel gegaan. Ja, het was al dat tijdstip op de avond.

Gemixte gevoelens
Terwijl ik naar de Melkweg loop, kom ik oud-, maar nu weer nieuw-, Pitter Indra tegen. ‘Hoe ziet jouw planning voor de avond er uit?’, vraagt ze me opgetogen. ‘Ik ben van plan om naar de Melkweg te gaan,’ antwoord ik. Voordat ik realiseer wat ik aan het doen ben, heeft Indra een kaartje overgekocht van een geweigerde dronken Zuiderling.

Ik weet nou niet of ik me moet schamen, of dat dit een interessante ervaring buiten je comfortzone kan zijn.

Terwijl ik mijn jas afgeef aan de garderobe hoor ik de eerste tonen van ‘Minnesota’ uit de grote zaal komen. Ik weet nou niet of ik me moet schamen dat ik haar naar een Lil Yachty concert heb meegenomen of dat dit een interessante ervaring buiten je comfortzone kan zijn.

Wanneer je nog nooit naar Lil Yachty hebt geluisterd. Verplaats je hier in Indra’s schoenen en oordeel zelf.

Het Leidse fietsenrek
De zon verblindt het Leidseplein. Mijn fiets vinden tussen de honderden andere fietsen van strijders of gesneuvelden is nog een hele klus. Na het energierijke concert liet Encore de mensen tot vroeg door gaan. Op hiphop beats van YUNG NNELG tot Soulja Boy gleed ik gemakkelijk af tot vijf uur ’s ochtends.

Mijn fiets vinden tussen de honderden andere fietsen van strijders of gesneuvelden is nog een hele klus.

Toen ik daarna naar huis had moeten gaan, heb ik me laten meeslepen door uitwisselingsstudenten uit Seattle. Mijn slot springt open en mijn fiets rolt vanzelf uit het overvolle fietsenrek. Terwijl ik van het Leidseplein af probeer te fietsen word ik gesneden door een veegmachine. Ik zucht. Ik ben eigenlijk wel toe aan croissantje.

Ervaar zelf
Het was al met al een mooie nacht, met veel avonturen. Ga dus ook eens alleen op stap! Encore bezorgt je een prima avond om alleen te lijken. Check de website en zoek een thema-avond die bij jou past. x

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 6 oktober door:

Titus van Zandwijk

Hé Titus hier! Ik houd van lange douches na zware dagen, wollen sokken en avocado’s. Jullie hebben alleen het geluk dat dit niet de plek is om daar eindeloos over door te ratelen dus zal ik waarschijnlijk schrijven over andere onderwerpen die mij boeien zoals: muziek, filosofie, fashion, ditjes en datjes en nog veel meer, vaak cynische, dingen.

Posts
Titus
van Zandwijk