Close

Review

DREAM OUT LOUD @Stedelijk

Sinds eind augustus is er weer een nieuwe tentoonstelling in het Stedelijk: Dream Out Loud – Designing for tomorrow’s demands. Een samenkomst van grenzeloze fantasie, creativiteit en een wil om de wereld te verbeteren? Yes, please!

Social Design
De expositie is onderdeel van een tweejaarlijkse traditie, waarin telkens een andere kunstvorm aan bod komt. Daarbij hoort dus ook een thema, en deze keer is dat “social design“. Wat moet je je daarbij voorstellen? Kunst met een maatschappelijke functie. Wat dat is loopt ontzettend uiteen, en dat is precies wat deze tentoonstelling zo leuk maakt.

De uitleg geeft de op zichzelf al mooie werken, nog wat meer diepte.

Dezelfde thema’s, maar toch niet
In deze expositie staan werken van 26 verschillende kunstenaars. Voor zover dat gaat, zijn de werken met een vergelijkbaar thema bij elkaar gezet: er is een zaal met allerlei 3D-geprinte kunstwerken, er zijn huishoudelijke apparaten met een twist, tafels met USB-plugs – maar niets heeft écht met elkaar te maken, want elk van de 26 kunstenaars voegt weer iets heel anders toe. Bij elk werk hoort een uitleg van het idee erachter, wat de op zichzelf al mooie werken nog wat meer diepte geeft.

Ál deze werken dragen op hun eigen manier iets bij aan een betere wereld.

Een betere wereld
Ondanks de ongelooflijke variatie die in deze tentoonstelling te zien is, hebben alle onderdelen toch één ding gemeen: het doel van een betere wereld. Of het nou nooit meer wordt dan een droom, of juist al gemaakt is. Of het nou zelf iets doet of gewoon een eye-opener is, ál deze werken dragen op hun eigen manier iets bij aan een betere wereld. Bijvoorbeeld een wereld met minder fijnstof en meer sieraden, een wereld met meer duurzame tapijten in vliegtuigen, of gewoon een wereld met mooie bloemen.

Parasolletjes Out of the box
Voor mij brengt de expositie met haar uiteenlopende inhoud, naast een drang om ook de wereld te verbeteren, vooral ook de veelzijdigheid van kunst naar voren. De tentoonstelling Dream Out Loud – Designing for tomorrow’s demands daagt je uit om out of the box te denken. Ik loop naar buiten met een grote glimlach en vol enthousiasme om de wereld te verbeteren.

Ik loop naar buiten met een grote glimlach en vol enthousiasme om de wereld te verbeteren.

Ga dat zien!
Benieuwd wat er allemaal te vinden is bij Dream Out Loud? De tentoonstelling is nog geopend t/m 1 januari 2017 in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Daarnaast zijn er verschillende omringende evenementen, waaronder een Facebook Livestream met deelnemende kunstenaars op 16, 23 & 30 september 2016. Klik op de website voor meer info!

Huishouden

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 11 september door:

Ruby Lansu

Hi, ik ben Ruby! Ik ben dol op schrijven, filmen, fotograferen en mooie dingen. Dat klinkt natuurlijk een beetje vaag, maar alles kan mooi zijn en dat vind ik juist zo leuk. Vooral ook omdat ik niet zo hou van keuzes maken, dus ik doe het gewoon maar allemaal.

Posts
Ruby
Lansu