Close

Review

Aapjes kijken

We hebben allemaal wel een beetje een ideaal beeld van onze zomervakantie. Ik plan het meestal compleet vol met werk, vrienden en vrije tijd al meteen de eerste week.

Maar de vakantie is natuurlijk ook bedoeld om een beetje te kunnen ontspannen en bij te komen van het harde school- of studentenleven. Daarvoor zijn vaak de warme, eindeloze zomeravonden ideaal! Daarom was ik afgelopen zaterdag op mijn zestiende verjaardag bij de Zoomeravond in Artis.

Een ander pad
Als klein kind kwam ik in de vakantie bijna iedere dag in Artis. De sfeer, de dieren en al het groen, ik vond het prachtig… Toen ik ouder werd ben ik ook nooit mijn interesse in Artis verloren. Je ontdekt altijd weer iets nieuws of bewandelt een ander pad, maar een Zoomeravond in Artis had ik nog nooit meegemaakt. Er zijn verschillende activiteiten, rondleidingen en een live optreden. Je hoeft alleen voor de toegang van Artis zelf te betalen en dan kun je op een zaterdagavond in juni, juli en augustus overal van genieten.

Toen ik ouder werd ben ik ook nooit mijn interesse in Artis verloren.

Eet smakelijk
Als je nog nooit in Artis bent geweest of niet vaak genoeg, is het leuk om van te voren ook nog een rondje door het park te maken, maar ik kwam specifiek voor de avond. Mijn familie en ik hadden onze hele koelkast leeg geruimd en meegenomen, alles Artis in. We hielden een gigantische avondpicknick met verse pizza’s uit Artis zelf en onze uitgestalde koeltas gevuld met van alles en nog wat, aan één van de lege tafels met uitzicht op de muziektent. Het grasveld lag vol kleedjes en de avond voelde zorgeloos, alsof ik daar weer als kleuter tussen de dieren zat.

Schoonheid van de jeugd
Vanaf 19 uur werd het grasveld gevuld met muziek. Misschien dat het door de net gehaalde kopjes koffie en thee kwam, maar het creëerde een huiskamergevoel midden in de open lucht. Het zorgde voor diepe gesprekken en maakte van de gebeurtenis een verhaal. Bells of youth, een vrouwenband zonder de korte glitterpakjes en versierinkjes, maar echt een goede band. Hun twee albums, dreamers en BOY, zijn lovend ontvangen, en terecht. Veel variatie tussen de liedjes. Hun spel heeft geen enkel moment verveeld.

Bells of youth, een vrouwenband zonder de korte glitterpakjes en versierinkjes, maar echt een goede band

Verfrissing
En zoals er aan elke avond een einde komt, ging ook hier langzaam de zon naar beneden. Ooit vertelde iemand mij dat je een maaltijd zoet moet afsluiten, dus wij konden het park niet verlaten zonder een ijsje. En terwijl alles zich achter ons afsloot en Artis leeg liep, was de avond natuurlijk nog niet voorbij. Alleen voor nu, voor hier en voor de dierentuin.

Ook naar een Zoomeravond? Dat kan alleen nog aanstaande zaterdag 27 augustus.

 

 

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 25 augustus door:

Marijn Sterre Huijers

Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. Daarom ben ik ook bij De PIT beland. Ik vind het super leuk om actief bezig te zijn met ditjes en datjes zoals schrijven, lezen, acteren, muziek maken, fotograferen en zo kan ik nog wel even door ratelen. Wat mij drijft is vertellen en gehoord worden, in wat voor vorm dan ook. En omdat ik zo’n enorme levensgenieter ben, hang ik meestal niet alleen de slingers op, maar blaas ook de ballonnen, bak de taart en nodig iedereen uit. Want het leven is nou eenmaal een feest en dat moet gevierd worden.

Posts
Marijn Sterre
Huijers