Close

Reizen

Dalí in de Gallery of Art Prague

Misschien heb je het al opgemerkt, of misschien kom je net op de site kijken: de afgelopen week was ik in Praag, waar ik verliefd werd op de prachtige stad. Anyway, ik ging er ook naar een expositie van de Franse surrealist Salvador Dalí in de Gallery of Art Prague gelegen aan het Old Town Square in Praag.

Mysterie
Ik kende Dalí niet heel goed, ik had wel eens wat schilderijen van rare gezichten op stokjes en olifanten met veel te lange dunne benen van hem voorbij zien komen, maar veel meer ook niet.

People love mystery, that’s why they love my paintings.

Daarom leek het me leuk om eens wat meer te bekijken van deze kunstenaar. Het museum citeert Dalí: “People love mystery, that’s why they love my paintings”, aldus de meester himself. Ik ben benieuwd.

Alexander's horse Dalí
Alexander’s horse

Paarden
De expositie beslaat zo’n zeven kamers op de eerste verdieping van het museum. Er zijn ‘vreemde’ schilderijen die ik niet altijd helemaal kan begrijpen. Andere schilderijen vind ik heel tof. Dalí schilderde veel paarden, elk paard is weer een beetje op een andere surrealistische manier vormgegeven.

Bijzonder hoe iemand zoveel verschillende manieren kan bedenken om hetzelfde ding te schilderen.

Deze paardenschilderijen, zoals Alexander’s Horse (zie foto hierboven), vond ik persoonlijk heel erg mooi. Bijzonder hoe iemand zoveel verschillende manieren kan bedenken om hetzelfde ding te schilderen.

Gala Dalí
Gala looking at the Mediterranean Sea which at a distance of 20 metres is transformed into Portrait of Abraham Lincoln

Gala en Abraham Lincoln
Al met al vond ik het leuk om wat meer te weten te komen over deze surrealist. Sommige schilderijen vind ik niet heel mooi, andere vind ik heel erg gaaf, maar dat is slechts een kwestie van smaak. Het schilderij dat ik heel tof vind is ‘Gala looking at the Mediterranean Sea which at a distance of 20 metres is transformed into Portrait of Abraham Lincoln.’ Ja, dat is de naam van één schilderij.

Dat zit wel snor.

Gaat dat zien!
Eigenlijk is de expo alleen al voor dat schilderij de moeite waard om te bezoeken. Als student kost een kaartje omgerekend naar euro’s zo’n 4,50 euro. Anders kost een kaartje ongeveer 6 euro. Dat zit wel snor.

Dalí mok

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 1 augustus door:

Blogger

Nikki Verhoeven

Hoi, ik ben Nikki. Ik vind kunst, cultuur en mensen ontzettend interessant en daar blog ik over voor De PIT. Zelf maak ik muziek en houd van koken, lezen en schrijven. Op zaterdag ben ik barista in de leukste koffiezaak van Amsterdam!

Posts
Nikki
Verhoeven