Close

Review

Down The Rabbit Hole 2016

Deze zomer ga ik weer met een camera langs verschillende festivals om verslag te doen voor De PIT. Down The Rabbit Hole, Pitch, WOO HAH, Lowlands & more to come.

Hoe is de sfeer? Het niveau van de muzikanten? Het eten? Is alles een beetje betaalbaar voor jong Amsterdam? Dat ga ik de komende weken voor jullie uitzoeken!
Vandaag, vrijdag 24 juni, begint het driedaagse festival Down The Rabbit Hole. Vorig jaar was dit het beste festival dat ik heb bezocht, dus ik verwacht er veel van! Het kleine zusje van Lowlands, zo wordt DTRH genoemd. Juist het ‘kleine’ vond ik zo tof. Waar je bij Lowlands vooral veel loopt om je favoriete muzikanten te zien, is alles op DTRH wat dichter bij elkaar en kan je meer genieten van de muziek en sfeer.
Een kleine kijk in de line-up van dit jaar. Wat me meteen opvalt is dat er veel indie- artiesten optreden. DTRH 2016 is dus een goed festival als je van indie-rock en indie-pop houdt. Een aantal jaar geleden was ik een echte bandjes-freak. Dit is langzaam veranderd naar liefde voor hip-hop. Ik hoop dus ook wat hiphop te vinden.
Check vooral de nieuwe DTRH app!
Tips: 
Dit jaar heeft DTRH een gloednieuwe app gelanceerd waar je artiesten en info kan checken. De handigste functie is het sterretje bij elke act. Tik ‘m aan en 15 minuten voor aanvang krijg je een berichtje op je telefoon dat je moet gaan. Geen stress meer om iets te missen van je muzikale helden.
Wilde Haren x Desperados heeft dit jaar gelukkig een beter bereikbare stage dan vorig jaar. Hiphop van Nederlandse bodem, dit ga ik zéker checken, net als Rico & Sticks en Fresku.
De randprogrammering is dit weekend weer heel uitgebreid. Je kan vlotten bouwen bij Watership Down, hoelahoepen bij Hoelala’s en zelfs trefbal kan gespeeld worden.
In La Salón kun je het hele weekend dansworkshops volgen en ’s avonds vrij dansen op ‘verrassende muziek’. Mrs. Mokum, waarvan ik al een paar keer events tipte, verzorgt het programma in deze spiegeltent.
Hou de Secret Stage in de gaten
Als het goed is, heeft DTRH weer een Secret Stage, ergens verstopt in het bos, met een nog onbekende line-up.
Flume en Mura Masa staan boven aan mijn lijst. Beide heren beginnen in de late uurtjes. Flume, zaterdag om 23:45, Mura Masa om 21:35.
Charles Bradley & His Extraordinaires winnen de prijs voor leukste naam. De muziek ken ik nog niet, dus ik ben benieuwd!
Nu hopen dat de regen niet te hard gaat vallen en mijn tent niet wegdrijft richting de uitgang. Hou deze PIT site in de gaten voor foto’s en verslagen. There is a lot more to come!

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 24 juni door:

Reporter

Romee van de Ven

hoi. ik ben Romee. Ik zet foto’s op een blog en ik maak filmpjes.
Ik zit nu in 6VWO en ben hopelijk na dit jaar klaar met school! Daarna ga ik 24/7 video’s en foto’s maken #yolowaterpistolo.

Posts
Romee
van de Ven