Close

Gedicht

Mijn eerste gedicht in het Nederlands

Riham komt uit Syrië. Lees hier haar eerste gedicht in het Nederlands over een bezoekje aan Naturalis in Leiden.

Er gaat iets veranderen. Een nieuwe cultuur heb ik gekregen, wat een rijkdom. Een warm gevoel komt over mij heen. Tussen mij en jou is geen afstand meer. Nederland u wordt het belangrijkste deel.

In Leiden, waar mijn school is, ken ik de geschiedenis en kan ik bij musea naar binnen gaan. Bij elk museum hoort een verhaal. Wat als wij een deel van dit verhaal worden? Het is GEWELDIG!!

Dit bijzondere museum was het begin van mijn reis. Alles wat daar binnen is, is mooi. Het gaat over figuren en vormen van dieren die uitgestorven zijn en nu niet meer bestaan.
Wat mooi dat je weet wat daar was in die jaren. Deze plaats neemt je mee naar hen.

Dit leven lijkt precies op een groot gebouw. De ontwikkeling gaat naar boven. Als de fundering goed is, dan kunnen we steeds hoger komen. Daarom moeten we weten over ons begin want dan kan alles beter worden.

Ik vind het plezierig in het museum waar je geluiden hoort van kinderen. Waar de brede gangen zijn ingericht met blauwe vloerbedekking waar de geschiedenis net zo veel waard is als goud. Waar informatie staat over alle dingen in dit museum.

En kijk…. hier staat een doos en binnen zit een dier dat beweegt. Hoe kan dat?!! Hij gaat wel bewegen, hij staat en loopt en verdwijnt daarna, maar dat was niet meer dan een visuele truc.
Zo, mijn reis is afgelopen met vrolijkheid. En op het eind wil ik graag de mensen bedanken die de reizen hebben bedacht. Dankjewel Internationale Schakel Klas en onze docenten.

Foto: Annelotte Stroober

 

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 19 mei door:

Riham Makieh

Ik ben 17 jaar en kom uit Syrië. Toen ik 10 jaar was begon ik met schrijven. Ik zie schrijven als een hobby. Het geeft mij een gevoel van geluk, ook als ik iets verdrietigs schrijf. Ik zit nu op een school om Nederlands als tweede taal te leren en ik wil heel graag in de toekomst oogarts worden.

Posts
Riham
Makieh