Close

Review

Briljante Belg in Bellevue!

De grappige Belg Thomas Smith is bezig met een tournee door Nederland en zijn eerste stop was Theater Bellevue. Ik heb een kijkje genomen om er achter te komen of Thomas Smith alleen hilarisch is op televisie of dat hij ook begenadigd cabaretier is.

Wie is Thomas Smith?
Allereerst zal ik even vertellen wie Thomas Smith is, aangezien niet iedere PIT-lezer bekend is met de Belgische televisie. Thomas Smith is bekend geworden van het 2BE programma ‘Foute Vrienden’ waarin vier vrienden elkaar gênante opdrachten geven (zie het filmpje onderaan.)

Het duurde niet lang voordat Smith een hit was op Dumpert.

Wie weigert om een opdracht uit te voeren verliest. Het duurde niet lang voordat ‘Foute Vrienden’ een hit was op Dumpert en zo heb ik Thomas Smith leren kennen.

Iets unieks
Ik ga vaak naar cabaretvoorstellingen en de meeste ben ik na een bepaalde tijd alweer vergeten, maar ‘Aanwezig’ zal mij nog lang blijven heugen. Smith is namelijk gezegend van een staaltje humor dat wij in Nederland vrij weinig te zien krijgen. Hij heeft een kruising tussen gezellig Vlaamse humor en de scherpe Amerikaanse stand-up comedy.

Zijn grappen hebben misschien weinig inhoud, maar zijn wel bijzonder grappig.

Zijn grappen hebben misschien weinig inhoud, maar zijn wel bijzonder grappig; hij weet zijn perfecte gevoel voor timing goed te combineren met improvisatie. Ik geloof dat zo’n driekwart van ‘Aanwezig’ geïmproviseerd is, wat ik altijd erg leuk vind, omdat je zo weet dat je naar iets unieks gekeken hebt.

Café humor
Deze show voelt vooral alsof je in een café bent met iemand die vol zit met platte grappen en leuke anekdotes. Dat maakt ook dat de sfeer in de zaal heel erg goed is. Na afloop merk ik dat iedereen het wel naar zijn zin gehad heeft. In het café naast Theater Bellevue (de smoeshaan) hoor ik vele bezoekers na afloop louter de grappen van Smith herhalen. En dat is misschien wel cabaret op zijn best: gewoon een avondje lachen zonder poespas.

Gewoon een avondje lachen zonder poespas.

Gaat dat zien!
Thomas Smith is zeldzaam in zijn soort en in Nederland is er geen enkele cabaretier van het genre ‘Smith’. Dus sla je slag en ga naar hem toe zolang hij hier is! Hij draait helaas niet meer in Amsterdam maar wel nog in Hoofddorp. Hou Smith’s website dus in de gaten voor meer info!

https://www.youtube.com/watch?v=E5mXBToQ6mY

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 21 maart door:

Blogger

Koen van der Eng

Posts
Koen
van der Eng