Close

Review

CASH: snel geld verdiend

CASH, een voorstelling over geld. Sta klaar om verrast te worden door dit interessante verhaal. Eén bankoverval, één persoon die met het geld weg komt, maar twee personen die uiteindelijk worden opgepakt.

cash3Prachtig decor
Als ik naar binnen loop, de Krakeling in, zie ik dat ik niet de enige nieuwsgierige aap ben. Er is een hoop publiek op CASH af gekomen. Ik kom de, mij inmiddels welbekende zaal binnen en mijn oog valt meteen op het decor. Deze is vrij groot, heeft er een soort led verlichting inzitten en een deur. Eigenlijk is het hele decor een soort blauwdruk met een bureau erin, een kledingrek en nog wat andere kleinere objecten. Aan de zijkant staan wat rookmachines, waar ik later nog wat meer over vertel.

Het verhaal
Maar waar gaat het nou over? aldus de site van de Krakeling: ‘‘Geld maakt niet gelukkig. Yeah right! Alsof je gelukkiger bent zonder geld. Wie droomt er niet van een grote erfenis, de loterij winnen of… een geslaagde bankoverval? In CASH duik je samen met de acteurs in de wereld van het geld.

“Wie droomt er niet van een grote erfenis, de loterij winnen of… een geslaagde bankoverval?”

Van de bankencrisis tot de goudvoorraad, van bitcoins tot marktwerking. In een mix van een heist movie (à la Ocean’s Eleven) en uitdagend praattheater worden euro’s, banken en de markt doorgelicht. Kom en help mee een bankoverval op te zetten. En als dat lukt, hoeveel geld is dan voor jou genoeg?”

Veel enthousiasme
Dat de spelers met veel enthousiasme op het podium staan kan je zeker zeggen. Ik weet niet waar ze het vandaan halen, maar het is geweldig. Ze geven elkaar, maar tegelijkertijd ook het publiek een enorme energieboost, wat goed werkt. Dan rennen ze weer naar de ene kant van het podium, en dan staan ze weer enthousiast met veel gebaren iets te vertellen.

cashSterk toneelspel
Het toneelspel van deze vier fantastische acteurs van Maas theater en dans is echt heel sterk. Vooral de actrice Nastaran Razawi Khorasan is zo veelzijdig. Je verwacht ook bijna niet anders van iemand die een gouden krekel heeft gewonnen.

Betrokken publiek
CASH is zeker wel een voorstelling waarbij je bijna mee doet als publiek. Zo worden er dingen gevraagd aan ons. Verschillende mensen uit het publiek worden gekozen, en een spervuur aan vragen wordt het publiek in geschoten.

Hoe dichter bij het einde we komen, hoe meer de spanning naar de bankoverval wordt opgebouwd.

Wat me ook wel bevalt is dat er om objecten uit het publiek wordt gevraagd: “Wie heeft er een briefje van tien bij zich?” Zodra het briefje is ingeleverd verandert het toneelstuk en gaat het van een bankoverval naar een goochelshow. Het is nog niet gedaan met de publieksparticipatie: het meisje naast me wordt gevraagd of ze steen-papier-schaar wilt spelen voor vijftig euro.

cash2Bankoverval, gettin’ real
Hoe dichter bij het einde we komen, hoe meer de spanning naar de bankoverval wordt opgebouwd. Eindelijk is het zo ver: het plan waar al de hele voorstelling op gebroed is wordt in werking gesteld. Ook weer een leuke inbreng: voor dit alles mag het publiek kiezen wie er met het geld weggaat.

Rookmachines
Tot slot, daar is het dan, het einde. De zaal is nu vrij donker gemaakt, waarna het langzaam weer lichter wordt. Ik hoor de geluiden van de rookmachines. Ik zit best wel een beetje achterin, niet helemaal, maar toch net ver genoeg om de grote pluimwolk rook op me af te zien komen.

Ik zit net ver genoeg achterin, om de grote pluimwolk rook op me af te zien komen.

Dit vind ik één van de betere elementen van de voorstelling. Gestaag komt de wolk op me af. Ik vind het eigenlijk best een spannend idee dat ik zo ook in die wolk rook kom te zitten. De rook is zo dik dat ik zelfs de voorste rij niet meer kon zien. Wat er dan gebeurt verklap ik lekker niet.

Leuke weetjes
Misschien wél leuk om er nog even bij te vertellen: je komt zeker niet dom en onwetend terug uit CASH, aangezien er tussen door nog wat weetjes over money worden verteld. Ook dit vind ik top, het is grappig om de harde feiten en getallen eens te horen. (Of misschien toch niet zo heel grappig want het is best serious business; zo vertellen ze dat er minstens 10 miljoen euro online is gestolen…)

Maas theater en dans
CASH is een voorstelling van Maas theater en dans, duurt 70 minuten en let op; hij is voor 12+. De regie werd door Floris van Delft op de schouders genomen, waarnaast de vier fantastische acteurs Nastaran Razawi Khorasani (Gouden Krekel), Dennis Rudge, Rutger Tummers, Sus Verbruggen het spel voor hun rekening nemen.

Komt dat zien!
Wil je deze voorstelling nou ook zien? Dat kan! CASH toert nog tot en met 26 april door heel Nederland. Check de trailer hieronder!

https://youtu.be/0llzl2xM5Sw

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 20 maart door:

Event

Demi van de Maarl

Aaah… dit ben ik! Demi, geboren in 1999 (vorige eeuw dus) en ik woon in een schattig klein huisje in Amsterdam.

Willekeurige weetjes:
* Mijn moeder komt uit Schotland….. wat mij half Schots maakt (net als mijn naam).
* In mijn huis heb ik allemaal muurschilderingen gemaakt omdat ik geen schilderijen kan ophangen (die vallen naar beneden, oud huisje)
* Sporten zal altijd wel een uitdaging blijven voor me. Treurig maar waar :p.
* Ik ben dol op muziek: bijna alle stylen alleen heavy metal is mij te zwaar :3
* Alles wat met papier te maken heeft, maakt me blij (behalve papercuts). Vooral boeken. Maar geen woordenboeken daar staan echt teveel woorden in.
* Als mijn huis in brand zou vliegen, zou ik mijn dieren meenemen (2 katten, 2 cavia’s ,landschildpad). De rest van de familie redt zichzelf wel.
* Ik ben stapeldol op katten, honden en cavia’s.. eigenlijk bijna alle dieren. Bonuspunten als ze bij me wonen! 😛
* Ik gebruik te veel smileys 🙂 en puntjes…..

Posts
Demi
van de Maarl