Close

Review

Flow Festival in de Flux

Afgelopen zaterdag beleefde ik mijn eerste spoken word evenement, in podium de Flux in Zaandam, georganiseerd door het ‘Flow Spoken Word Gala’ uit Rotterdam. Dit achtkoppig gezelschap zet shows neer met daarin, naast veel spoken word, ook live muziek en stand up comedy. De moeite waard? Dat lees je hier.

De Flux
De avond is in de Flux en dat is bij mij in de buurt (10 minuutjes fietsen welteverstaan: score!) Ik ken het podium zelf vrij goed, omdat ik daar een aantal keer heb opgetreden bij jamsessies en ook enkele feestjes heb bezocht. Wat me opvalt als ik aankom is dat de club een hele opknapbeurt heeft gekregen. Een likje verf hier en daar, kluisjes in plaats van kapstokken. Het is erg leuk om te zien dat de Flux zo vooruit is gegaan in de tijd dat ik daar niet geweest ben. Dan ga ik naar binnen

Wat te verwachten?
In eerste instantie weet ik niet zo goed wat ik van deze avond kan verwachten. De inhoud van het evenement sprak me wel aan: spoken word. Ik had een beetje een idee wat dat is, namelijk een kunstvorm die focust op het spelen met woorden, intonatie en grammatica, maar liet me verder toch verrassen.

Ondanks dat ze gesproken worden, klinken de voorgedragen teksten toch als een soort melodie.

Gebroken harten en live muziek
De voorstelling begint met voorgedragen stukjes die gaan over het leven. De line-up van vanavond? Y.M.P, Bjorn Romy, Picture Marv, Patrick Ribeiro, Sharif Noel, Brooklyn en Tomashii. De één praat over liefde en een gebroken hart, de ander over de schoonheid van de vrouw. Iedereen heeft zijn eigen onderwerp. Wat ik erg mooi vind is dat ondanks dat de voorgedragen teksten gesproken worden, ze toch als een soort melodie klinken.

flow roma

Tussen het spoken word door is er ook tijd voor live muziek, gezongen door de Rotterdamse singer-songwriter Eric Seton, oftewel: Le Seton. Mijn hemel wat een prachtige stem heeft deze man. Net voor de pauze wordt er een medley gezongen van verschillende bekende nummers en waar lekker op gedanst wordt door de andere sprekers.

Mijn hemel wat een prachtige stem heeft deze man.

Publiekparticipatie
Ik houd zelf van wat kleinere, ‘intiemere’ voorstellingen waar je als publiek ook echt contact hebt met de spelers. De sfeer die er tijdens deze avond hing was erg prettig en de muziek en onderwerpen waar over werd gesproken, waren naar mijn mening erg interessant. Wat ik vooral ontzettend tof vond aan deze avond, is dat het voor een groot deel uitgevoerd werd ín het publiek. Het publiek werd daardoor heel erg betrokken bij de voorstelling en dat sprak me wel aan.

Gaat dat zien
Het Flow festival had slechts één editie in Zaandam, maar ik denk dat ik zeker nog een keer naar een andere editie in Rotterdam ga, want spoken word spreekt me zeker wel aan. De manier waarop de artiesten hun teksten uitvoerden vind ik echt heel vet. Ik heb dan ook ontzettend genoten van dit evenement. Wil je nou ook eens de kunst van het spoken word ontdekken? Dat kan! Houdt hier hun facebook in de gaten voor de volgende evenementen.

flow dansen

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 10 maart door:

Roma van der Ham

Hee hoi! Mijn naam is Roma, ik ben 19 jaar. In het dagelijks leven houd ik me vooral bezig met mijn opleiding (Cultureel Organiseren), schattige dierenfilmpjes kijken, chillen met mijn vrienden en Netflix kijken. Ik houd ontzettend veel van cultuur in al haar vormen, maar het meest van muziek. Ik zing het liefst de hele dag en ben altijd bezig mijn muzikale horizon te verbreden. Bij de PIT ben ik blogger.

Posts
Roma
van der Ham