Close

Blind date

Blind date #15: Koen en Floris

Zondag 14 februari, Valentijnsdag! Dé dag voor een blind date. In de Kleine Komedie draaide er op de dag van de liefde de voorstelling ‘Liefhebben’ van Laura van Dolron, over wat liefde nu eigenlijk precies is. Hoe toepasselijk? Dat dacht ik dus ook, daarom stuurde ik Koen en Floris ernaartoe op blind date!

Flexibel begin
Het stel had een halfuur voor aanvang afgesproken in de Kleine Komedie om hun kaartjes op te halen, maar toen Koen aankwam was er nergens een potentiële Floris te bekennen. “Ik dacht nog, straks komt m’n Valentijnsdate niet opdagen, daar ben ik dan maar mooi klaar mee,” vertelt Koen.

Er was nergens een potentiële Floris te bekennen

Gelukkig kwam Floris – twintig minuten te laat – toch nog opdagen. De twee vonden elkaar snel in het overvolle theater doordat Floris al had gehoord wie zijn date zou zijn via een PIT-crewlid die haar mond voorbij praatte. “Niet helemaal de bedoeling, maar wel handig,” verklaart hij.

Laura_zw-700x494De voorstelling?
Koen: “De voorstelling over liefhebben was erg leuk, een beetje filosofisch in combinatie met cabaret. Dat deed Laura heel knap; als het iets té ‘theemutserig’ werd kwam er weer een vileine grap uit. Ze is echt heel leuk, heel scherp en gevat, maar niet naar en bot zoals een Theo Maassen”. “Ja,” zegt Floris instemmend, “het was heel grappig en ik heb keihard gelachen, maar tegelijkertijd ging het ook over de liefde met al haar clichés.”

Romantisch?
“Tegen mijn verwachting in was het eigenlijk best wel romantisch, dat kwam vooral door de spanning, denk ik,” biecht Koen op. “Ik vind theaters op zich niet echt iets romantisch hebben, maar ik kan niet zeggen dat ik ooit op een betere date geweest ben.” Floris: “Ik vond de date ook heel leuk, het concept van de blind date ook. Normaal gesproken ga je niet zomaar naar het theater met iemand die je niet kent, maar dat is eigenlijk best wel interessant.”

Ik kan niet zeggen dat ik ooit op een betere date geweest ben.

En elkaar?
Na de voorstelling hebben de twee nog wat gedronken in café Katoen, dat scheen heel gezellig te zijn. “De voorstelling zorgde meteen voor goede gespreksstof,” vertelt Floris, “zelf ga ik niet regelmatig naar het theater, dus het was leuk dat Koen daar wat meer vanaf weet en om zijn mening te horen. Ik weet niet of ik zelf met Koen op date zou zijn gegaan, maar het was wel gewoon super gezellig.” Koen: “Ik vond mijn date veel leuker dan verwacht, aangezien ik niet veel eisen had gesteld aan de persoon; ‘als het maar leeft,’ had ik gezegd tegen onze Cupido,” aldus een enigszins opgeluchte Koen.

Ook op zoek naar de love of your life???
Stuur dan even een mailtje naar info@depit.nl met daarin je naam, leeftijd, contactgegevens (telefoonnummer, e-mail, facebook, msn, ping, hyves etc.), interesses en hobby’s. Dan zorgt deze Cupido voor een date!

Liefhebben
De voorstelling Liefhebben van Laura van Dolron – een broodnodig niet-wetenschappelijk onderzoek naar het enige wat er echt toe doet – is nog tot 19 maart te zien in verschillende theaters in ons land. Bekijk hieronder alvast de trailer! Informatie over kaarten en tijden vind je hier.

https://youtu.be/j2xM1RsqJiM

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 1 maart door:

Blogger

Nikki Verhoeven

Hoi, ik ben Nikki. Ik vind kunst, cultuur en mensen ontzettend interessant en daar blog ik over voor De PIT. Zelf maak ik muziek en houd van koken, lezen en schrijven. Op zaterdag ben ik barista in de leukste koffiezaak van Amsterdam!

Posts
Nikki
Verhoeven