Close

Review

Chatsessie over afwijzing

Afwijzing door je achternaam, je uiterlijk, je geaardheid, je leeftijd, je opleidingsniveau. Veel jongeren hebben er dagelijks mee te maken. Wat doet het met je om voortdurend afgewezen te worden voor school, stages of werk? En hoe blijf je ondanks alle afwijzing strijdbaar?

Roma en ik (Demi) hebben samen de voorstelling van Lost Project gezien. Vervolgens chatten wij over wat we hiervan vonden.

lost

Situaties uit het dagelijks leven
D: “Ik vond het een hele leuke voorstelling en het was echt heel anders dan ik had verwacht. Een stuk interactiever.”
R: “Ik vond het tof. Het onderwerp is herkenbaar en het was mooi dat ze begonnen met allemaal bekende situaties uit het dagelijks leven die eigenlijk ook afwijzingen zijn maar waar we ons niet zo bewust van zijn. (Bijvoorbeeld wanneer je een deur open wilt trekken, terwijl je moet duwen.)”
D: “Ja precies!”

Afwijzing kan ook zijn dat je een deur open wilt trekken terwijl je moet duwen.

Betrokken publiek
R: “Wat ik ook opmerkelijk vond is dat je als publiek heel erg betrokken werd bij het stuk door eigen ervaringen te delen.”
D: “Precies, ook doordat je die vragen en opdrachten kreeg.”
R: “Vaak is het verschil tussen het publiek en spelers veel groter, maar nu niet en dat sprak me wel aan.”
D: “Dat de vragen aan de helium ballonnen zaten, gaf het ook weer een grappige twist. Dat is toch een stuk leuker dan gewoon kaartjes met vragen.”

Er was iemand van de organisatie die alles zelf had gemaakt!

Eet smakelijk!
D: “Ik vond dat ze echt heel veel lekker eten hadden! Weer iets wat ik nog nooit bij een gewone voors
telling heb gezien. Heb jij daar nog iets lekkers gegeten?”
R: “Jaaa, ik had een loempia die super nice was, maar er was ook kip en verschillende soorten pizza en stokbrood met kruidenboter enzo dat was echt goed geregeld.”
R: “Omdat het eten gratis was, dacht ik dat het drinken ook gratis was maar dat was gewoon een bar van de tolhuistuin.”
D: “Ja, dat dacht ik ook. Ik was wel verrast dat iemand van Lostwords al het eten had gemaakt.”

foooodEigenlijk geen theatervoorstelling
R: “Dit evenement was eigenlijk geen voorstelling maar toch ook wel. Ik denk dat als ze dit in een andere zaal hadden gedaan zonder eten dat het echt een theaterstuk zou zijn, maar doordat ze het in deze zaal hadden met de ballonnen en het eten én het interactieve deel dat het daarom net geen voorstelling was.”
D: “Evenement is inderdaad een geschikter woord, want er was veel variatie. Eten, muziek, spoken word en korte theaterstukjes!”
R: “Inderdaad. Het is goed in elkaar gezet. Zullen we naar de volgende editie gaan? Ben benieuwd waar die over gaat.”

De doe-opdrachten
R: “Wel grappig dat je broertje die doe-vraag deed hahaha.”
D: “Ja, echt hij vindt dat soort dingen altijd heel leuk.”
R: “Ik neem de volgende keer mijn zusje mee.”
D: “Goede voorstelling voor de hele familie! Mijn broertje vond het trouwens ook leuk, hij had zich niet verveeld. Alleen vond hij dat het einde een beetje lang duurde maar daar was ik het ook wel mee eens. Toen er een bijna debat werd gevoerd over de miscommunicatie.”

Op naar de volgende editie!
R: “Zullen we naar de volgende editie gaan? Ben benieuwd waar die over gaat.”
D: “Ja, zodra we er achter zijn waar, wanneer en wat het is lijkt het me erg leuk om daar naar toe te gaan.”

Lijkt het jou ook leuk om naar de volgende editie van Lostwords te gaan? Die is woensdag 23 maart. Check hier de facebookpagina van Lost Project.

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 18 januari door:

Event

Demi van de Maarl

Aaah… dit ben ik! Demi, geboren in 1999 (vorige eeuw dus) en ik woon in een schattig klein huisje in Amsterdam.

Willekeurige weetjes:
* Mijn moeder komt uit Schotland….. wat mij half Schots maakt (net als mijn naam).
* In mijn huis heb ik allemaal muurschilderingen gemaakt omdat ik geen schilderijen kan ophangen (die vallen naar beneden, oud huisje)
* Sporten zal altijd wel een uitdaging blijven voor me. Treurig maar waar :p.
* Ik ben dol op muziek: bijna alle stylen alleen heavy metal is mij te zwaar :3
* Alles wat met papier te maken heeft, maakt me blij (behalve papercuts). Vooral boeken. Maar geen woordenboeken daar staan echt teveel woorden in.
* Als mijn huis in brand zou vliegen, zou ik mijn dieren meenemen (2 katten, 2 cavia’s ,landschildpad). De rest van de familie redt zichzelf wel.
* Ik ben stapeldol op katten, honden en cavia’s.. eigenlijk bijna alle dieren. Bonuspunten als ze bij me wonen! 😛
* Ik gebruik te veel smileys 🙂 en puntjes…..

Posts
Demi
van de Maarl

Roma van der Ham

Hee hoi! Mijn naam is Roma, ik ben 19 jaar. In het dagelijks leven houd ik me vooral bezig met mijn opleiding (Cultureel Organiseren), schattige dierenfilmpjes kijken, chillen met mijn vrienden en Netflix kijken. Ik houd ontzettend veel van cultuur in al haar vormen, maar het meest van muziek. Ik zing het liefst de hele dag en ben altijd bezig mijn muzikale horizon te verbreden. Bij de PIT ben ik blogger.

Posts
Roma
van der Ham