Close

Reizen

David Bowie is in Groningen!

Voor de tweede keer in mijn PITcarrière bezoek ik Groningen. Dit keer ga ik de nieuwe expositie over David Bowie in het Groninger museum bezoeken. Ik moet daar nog wel aan toevoegen dat Bowie één van mijn favoriete artiesten is en ik dus niet geheel objectief ben.

Collectie
Groningen is na Londen, Toronto, São Paulo, Berlijn, Chicago, Parijs en Melbourne de achtste stad waar de expositie te zien is. ‘Bowie is’ – zoals de expositie heet – geeft in beeld en geluid een overzicht van de carrière van de baanbrekende en invloedrijke popster. Als Bezoeker krijg je meer dan 300 handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s en albumontwerpen te zien.

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Audioguide
Bij binnenkomst krijg je een audiogids. Doorgaans heb ik daar een ontzettende hekel aan omdat het de rust van een museumbezoek verstoort. Bij ‘Bowie is’ heb je daar helemaal geen last van, aangezien de meeste audio bestaat uit muziek over interviews. Per ruimte krijg je automatisch een ander nummer of interview te horen. Dit is dus de andere kant van de audioguide: heerlijke muziek, geen storende voorleesstem en het sluit naadloos aan bij de expositie.

De expo is gigantisch en divers

Anders dan de doorsnee expo
De expositie is gigantisch en erg divers. Het mooiste aan de tentoonstelling vind ik nog wel dat het geen biografisch aspect heeft. Het is niet zo dat je begint bij zijn jeugd en eindigt bij 2015. Het is vooral een mooie blik in de geest van David Bowie. Je leert hem begrijpen en je ziet hou hij te werk gaat. Dat maakt deze expositie ook compleet anders de doorsnee expo.

Je leert Bowie begrijpen

Opzet
De tentoonstelling is ook goed opgezet, waar ik in de hermitage nog wel eens wil verdwalen is dat hier onmogelijk. Ondanks de gigantische omvang duurt het ook niet al te lang om alles te zien, ik denk dat het mogelijk is om de gehele expo te bezichtigen binnen een uur.

Kortom; deze expositie is echt een absolute must om naar toe te gaan. De reis duurt lang, maar het is compleet de moeite waard. De items zijn geweldig, de audioguide fantastisch en David Bowie blijft een ontzettend interessant figuur om je in te verdiepen. De tentoonstelling loopt nog tot en met 13 maart dus je hebt de tijd om even op citytrip naar Groningen te gaan! Kaartjes bestellen kan via de website van Bowie is.

https://www.youtube.com/watch?v=XXy0ErpeTKM

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 23 december door:

Blogger

Koen van der Eng

Posts
Koen
van der Eng