Close

Review

100% SELFMADE

Een passie voor dansen is iets magisch. De acht jongens van dansgroep DOX en Maas theater en dans zetten met ‘100% SELFMADE’ een bijzonder indrukwekkende en tegelijkertijd zeer humoristische voorstelling neer, over het nastreven van hun dansdromen…

Chaos
100% SELFMADE van DOX/Maas begint nogal chaotisch. Acht jongens die wat vaag rondlopen, discussiërend over hoe hun voorstelling nou moet gaan worden.

De één wil A, de ander B en weer een ander wil C.

De één wil A, de ander B en weer een ander wil C. Er komt salsamuziek voorbij en onderling worden er grappige gesprekken gevoerd. Ook zie ik al een aantal dansjes.

Duurt lang…
In het begin van de voorstelling spelen de dansers van DOX/Maas hun zogenaamde ‘repetities’ voor het echte werk. De jongens (Mohamed Neelaye, Dane Badal, Wouter Vrijlandt, Liam McCal, Georgio Costa, Cris van Tol, Erik Bos, Thomas Bos) lopen en dansen afwisselend met elkaar.

Wanneer begint het échte werk nou?

Grapjes vliegen over en weer. Dit deel van de voorstelling duurt mij wel te lang. Ik denk voortdurend: “Wanneer begint het échte werk nou?”

MID7_100SELFMADE_DOX-MAAS-2015©KAMERICH-BUDWILOWITZ-EYES2

Zo veel tegelijkertijd
Na een half uur zogenaamd repeteren, begint het dansen. Er gebeurt veel door elkaar heen, waarbij decorstukken worden gebruikt. Op een gegeven moment weet ik niet eens meer waar ik naar moet kijken, zoveel gebeurt er tegelijkertijd.

Op een gegeven moment weet ik niet eens meer waar ik naar moet kijken, zoveel gebeurt er tegelijkertijd.

Ernst afgewisseld met humor
De energieke jongemannen, van oorsprong ‘breakers’, nemen hun voorstelling zeer serieus, maar tegelijkertijd ook absoluut niet. Ze zetten namelijk een show vol entertainment neer. Ik heb een lach op mijn gezicht. Er zit echt veel humor in 100% SELFMADE.

MID10_100SELFMADE_DOX-MAAS-2015©KAMERICH-BUDWILOWITZ-EYES2

Passie voor dans
De acht dansers laten hun passie voor dans zien, door de mooie en ook ingewikkelde bewegingen die ze opvoeren. Zó strak, zó gelijk, zó professioneel en zó mooi om te zien hoe flexibel ze hun lichaam bewegen.

Zó strak, zó gelijk, zó professioneel en zó mooi om te zien hoe flexibel ze hun lichaam bewegen.

Publieksinteractie
Ook wordt het publiek bij de voorstelling betrokken, doordat de dansers door ons heen lopen. Vanaf de tribune roepen ze vervolgens naar elkaar. Het publiek vindt het erg vermakelijk.

MID6_100SELFMADE_DOX-MAAS-2015©KAMERICH-BUDWILOWITZ-EYES2

Broek uit!
Op een gegeven moment laten de dansers tijdens een nummer van Michael Jackson hun broek zakken! Daar staan ze dan, dansend in korte en strakke glitterbroekjes met hun broek op hun enkels doen ze de moonwalk. Het publiek vindt het geweldig!

Tijdens een nummer van Michael Jackson laten de dansers hun broek zakken!

Feedback
Wat ik erg leuk vind is dat de dansers op het einde zeggen dat ze bij de uitgang gaan staan om complimenten, tips en kritiek in ontvangst te nemen. Ook mogen we vragen stellen.

Gaat dat zien!
Ik vond het een voorstelling met veel humor die ik een ander aanraad! Haal nu je kaartje en ga deze boys morgen nog zien. Ze spelen 3 en 4 december in de Krakeling. Tickets en info vind je op: wijzijndox.nl. 100% SELFMADE duurt 75 minuten.

MID5_100SELFMADE_DOX-MAAS-2015©KAMERICH-BUDWILOWITZ-EYES2

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 2 december door:

Noyemi Corlu

Halloooo daar! mijn naam is Noyemi en ik zit op het Spinoza Lyceum in mijn examenjaar. Hierna ga ik naar de opleiding ‘natuurlijk design’ en het lijkt me dan ook erg leuk om later styliste te worden voor woonmagazines of in huizen of andere ruimten. Ik ben niet volop bezig met kunst maar ik ben er zeker in geïnteresseerd. Ik ben gewoon nog in ontdek-fase, vandaar ook mijn deelname als blogger aan de Pit crew! Ik ben iemand die altijd honger heeft en altijd te laat komt. :))

Posts
Noyemi
Corlu