Close

Review

Fink in het concertgebouw

Het moet gezegd worden: Fink, oftewel de Britse zanger Fin Greenall, is een hit. In 2012 gaf Fink al een grote succesconcert in samenwerking met het Concertgebouw Orkest. Die show werd zelfs op plaat uitgebracht. Nu speelt de man die ooit dj en producer was (onder andere voor Amy Winehouse), folkmuziek voor een uitverkochte concertzaal. Ik was er bij…

Alleen naar concerten
Ik ga eigenlijk nooit graag alleen naar concerten, maar voor Fink maak ik een uitzondering. Vrienden van me hebben hem al live gezien, of hebben niet genoeg moneys, maar willen wel. (Kaartjes voor het concertgebouw zijn helaas ook vrij prijzig…)

Om mezelf een houding te geven, ga ik met m’n biertje op het balkon zitten.

Zo besluit ook ik me naar dit fenomeen te bewegen. In m’n uppie… Het is donderdagavond en buiten het Concertgebouw staat een immens lange rij. Daar had ik niet bij stil gestaan, ondanks dat ik het natuurlijk wel had kunnen voorspellen.

Voor alles een eerste keer
Ik sta normaal liever vlakbij het podium, maar ben nu – om mezelf een houding te geven – met m’n biertje op het balkon gaan zitten. Voor alles een eerste keer. De zaal blijft prachtig en voor het folkse spektakel zijn alle stoelen uit de zaal gehaald. Het concertgebouw, vaak gevuld met grijze koppen, trekt vanavond een zeer gemengd publiek. Duidelijk dus: iedereen houdt van Fink.

Ruben Hein
Misschien ken je hem van de nummers ‘This is the thing’ of ‘Looking too closely.’ De Britse folkzanger werkt samen met onder andere artiesten van onze bodem, zoals jazzpianist Ruben Hein. Dat klinkt heel anders dan de techno die Fink eerst maakte…

Fink heeft met zijn muziek al heel veel mooie momenten in mijn leven van een soundtrack voorzien.

Levensliedjes
Fink heeft met zijn muziek inmiddels al heel veel mooie momenten in mijn leven van een soundtrack voorzien. Zoals een paar jaar geleden toen ik hem voor het eerst hoorde, bij vrienden thuis op een mooie brakke zondag, met overal matrassen op de grond. Of op mijn reis door Zuid Afrika; met hartenzeer vanwege een moeilijke ex-liefde. Ook vorige jaar toen ik zijn concert in Paradiso moest missen door m’n studie in Antwerpen.


Explosie van geluid
Het concert is een prachtige ruim twee uur durende explosie van geluid. Met een toegift inclusief drie achtergrond zangeressen en een strijk quintet. Naast veel nieuwe songs van zijn nieuwste album ‘Hard Believer’ speelt de man ook veel oude hits van de albums ‘Perfect Darkness’ en ‘Sort of Revolution’.

Moge het duidelijk zijn: iedereen houdt van Fink.

Ik kan uren naar zijn stem blijven luisteren. Het is helemaal waar wat het Concertgebouw schreef: “Fink is zo’n artiest waar je op de plaat al intens van geniet, maar waar je live echt helemaal in wordt opgezogen.”

finkSooo nervous
‘We were sooo nervous before we began, but now everything is fine again. Man, it feels so special to play in this building again’, zegt leadzanger Fink Greenall. Het publiek kan niet ophouden met juichen. Moge het duidelijk zijn: iedereen houdt van Fink.

Gaat dat zien!
Check zijn website om te zien wanneer Fink weer in Nederland is! En hou onze agenda in de gaten wanneer er weer mooie pop concerten in het Concertgebouw zijn.

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 26 oktober door:

Blogger

Judith Rijsenbrij

Ik ben een theaterbeest, en een muziekbeest, en eigenlijk het liefste allebei tegelijk. Ik wil daar de hele tijd mee bezig zijn. Ik studeer nu Kleinkunst aan het Conservatorium in Antwerpen maar probeer tussen alles door ook te blijven schrijven voor de Pit over alles wat ik op het podium voorbij zie komen!

Posts
Judith
Rijsenbrij