Close

Review

UNSEEN Photo Fair – preview

YAASSS! Unseen is er weer: het festival voor fotografen en fotografie-liefhebbers.

Ik was op de perspreview waar ik voor de PIT was om te checken hoe de expo dit jaar is.

Op een previewdag is eigenlijk nog niks klaar

Op zo’n previewdag is nog niks écht klaar. Stands worden opgebouwd, bordjes opgehangen, foto’s liggen nog op de grond. Het is dus bedoeld voor journalisten om alvast een stuk te kunnen publiceren voor het festival start. Je krijgt als pers een tasje met goodies (magazine en programmaboekje, dat soort dingen) en een passe-partout bandje voor het hele weekend. En er was een mini-buffet. EEN BUFFET! Chocolade broodjes, croissants, koffie, fruit, yoghurt. Eén van de journalisten dacht dat dat laatste een kan koffiemelk was en die heeft nu dus yoghurt in z’n cappuccino. Lekker lekker.

unseen_preview_pit_blog-003Overal op het terrein wordt nog druk gewerkt.

unseen_preview_pit_blog-004
“Wie heeft er Pritt-stift? De letters hangen nog los”

Vorig jaar viel de expo op Unseen me een beetje tegen. Het leek wel alsof ze toen meer foto’s van kunstvoorwerpen hadden dan échte fotografie. Dat is dit jaar anders: er hangen gelukkig weer meer foto’s zoals ik ze het liefst zie. Mensen, gebouwen, verhalen. En dit:

unseen_preview_pit_blog-007
Het is een vinger, hè (viespeuk)

Ik ga nog niet te veel foto’s van de Expositie posten in deze blog, want dan zou je zelf niet meer naar UNSEEN hoeven. Je moet juist gaan om de hele sfeer mee te krijgen en de randprogrammering is vaak nog leuker dan de expo.

Er hangt dit jaar opvallend veel naakt aan de muren

Wat ik wel kan zeggen is dat er dit jaar veel naakt aan de muren hangt. Echt heel veel naakt. Opvallend veel gewoon. Daarom, om de expo een beetje spannend te houden, hierbij de enige echte Grote PIT-UNSEEN Blote-Billen-Bingo. Een soort “Waar is Wally”, maar dan met blote mensen. LEUK HE!

Unseen Blote Billen BingoSorry voor dit. Het is best slecht, ik weet het. Maar wel grappig.

Nog wat leuke plaatjes, die ik wil hebben als ik rijk ben:

unseen_preview_pit_blog-001KIP! Lekker hè

unseen_preview_pit_blog-008Deze wil ik hebben.

unseen_preview_pit_blog-002YES! Eindelijk weer echte foto’s

unseen_preview_pit_blog-005Unseen is niet als een saai museumbezoek. De expo is speels en ruimtelijk opgebouwd. vindikleuk

unseen_preview_pit_blog-006Dit had mijn slaapkamermuur kunnen zijn. Behalve de Justin Bieber foto op deze wall, die zou ik nooit ophangen.

Je kan 18, 19 en 20 september rondrennen op het Westergasfabriekterrein! Paar hoogtepunten die je niet kan missen: de expo van jong talent, het spreken van fotografen tijdens de Unseen Artist Talks, het UNSEEN Magazine, de Book Market en een Panorama fotoshoot (waar je dus zelf aan mee kan doen).

Meer info over kaarten en programma vind je hier!

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 18 september door:

Reporter

Romee van de Ven

hoi. ik ben Romee. Ik zet foto’s op een blog en ik maak filmpjes.
Ik zit nu in 6VWO en ben hopelijk na dit jaar klaar met school! Daarna ga ik 24/7 video’s en foto’s maken #yolowaterpistolo.

Posts
Romee
van de Ven