Close

Interview

The Hype

‘The Hype’ zegt je misschien helemaal niks. Geen stress! Daarvoor ben ik hier. Morgen – vrijdag 13 maart – komt de eerste hiphop tape van The Hype uit: The Hype: vol 1. Net als bij andere tapes wacht ik daar met smart op.

Voor een interviewtje over hun aanstaande tape ging ik om tafel zitten (a.k.a. een bankje in een tuin ergens in de bims) met Rens, één van de leden van The Hype. Bang bang skit skit!

The Hype: wie, wat, waar, wanneer? The Hype is twee jaar geleden opgericht als project van Studio West. Dit was een cursus waarvoor iedereen zich kon aanmelden. We kwamen onder coaching te staan van Leeroy en Akwasi van Zwart Licht. Dat is toen verder gegroeid; er zijn veel mensen afgevallen en weggegaan. Nu zijn we met een vaste groep overgebleven. Deze groep bestaat uit: RMD, TL Rasmo, DJ NLZ, Euge Louisa, Junior Neph, Quinna FW, Oela, Mella MM, Claudio en Rens.

Hoe komen jullie pokkoes tot stand? Dit gebeurt op het punt dat iedereen zin heeft om te rappen. We zitten elke dinsdagavond in Studio West en gaan dan door een grote hoeveelheid beats heen. Er komt er altijd wel één langs die we keihard vinden. We gaan dan met z’n allen tegelijk schrijven. Wie wack is komt niet op de pokkoe, wie hard genoeg is komt wel op de pokkoe.

Wie wack is komt niet op de pokkoe, wie hard genoeg is komt wel op de pokkoe.

Is The Hype een volledig plaatje op dit moment? Met alle leden die er in zitten? Ik denk dat iedereen die nu bij the Hype zit er ook echt bij past. We hebben over de jaren heen – de afgelopen twee jaar – vrij veel mensen gehad. Velen zijn afgevallen; ze hadden niet de motivatie, niet ‘dit’ niet ‘dat’, of ze kwamen niet opdagen. Iedereen die er nu nog is, hoort er dus ook echt gewoon bij. Het is daardoor ook wel een close family geworden.

Hoeveel nummers staan er op de tape? Heeft iedereen dezelfde bijdrage geleverd op de tape? Op de tape staan tien nummers, waaronder een intro en een interlude. Voor de rest acht keiharde nummers. Niet iedereen heeft dezelfde bijdrage gehad. Zeker wel in de studio, maar dan komen we weer terug op ‘wie niet hard genoeg was komt er niet op’. Uiteindelijk zie je dan dat sommige guys gewoon double hours of work erin hebben gestopt; die staan er dus ook het vaakst op. Iedereen is nu wel nog meer gegroeid, dus bij de volgende tape zal het denk ik veel beter in evenwicht zijn.

THE_HYPE_MET_ZWARTLICHT_FEB_2013_STUDIOWEST

Zijn jullie buiten The Hype om bezig met andere projecten? Ja, er zijn zeker projecten buiten The Hype om. The Hype kan worden gezien als een soort Wu-Tang; het is een collectief, maar uiteindelijk opereert iedereen ook solo. Zo zijn Euge, Oela en Mella samen ook weer een rapformatie. En Quinna en RMD met jongens uit de buurt ook weer. Ik ben bijvoorbeeld bezig met een onderneming samen met vrienden: ‘LEF’, een Muziek Kunst Formatie. Iedereen is dus heel goed bezig.

Wat is jullie main goalHet doel uiteindelijk van The Hype is dat er een platform wordt gecreëerd voor ons allen als individu. We proberen daarom eerst de groep zo hoog mogenlijk te tillen – we zullen ook met die groep blijven-, maar daarna helpt het onszelf ook in onze persoonlijke carriëre. Door te kunnen groeien; wegens connecties, wegens mensen die je al kennen, wegens het opbouwen van een fanbase.

Wat is de beste pokkoe op de tape? De beste pokkoe op de The Hype tape… Daarover zijn de meningen heel verschillend: sommigen zullen zeggen dat het “drop drop” is, sommigen dat het “faka met je boy” is, maar er zullen ook zeker mensen zijn die zullen zeggen dat het “Laatste trend” is. Dat is ook de hele lol er van; iedereen kan zijn mening erover hebben en nog steeds is het all good.

Thanks for the interview homie en hopen dat het geappricieerd wordt right? You’re welcome en laten we hopen ja.

A.K.A. BUY/DOWNLOAD/COP/PIRATE THAT SHIT!!! (Piraterij is een misdrijf.)

Meet the Hype:
Instagram: @amsthehype
Soundcloud: hier
Youtube: hier

Check voor meer hiphop: www.puna.nl

 

Reacties

Nog geen reacties

Gepost op 12 maart door:

Blogger

Yassin

Straight outta damsko, crazy motha… Yung Yassin hindabuileeeeh. 17 years old. Passie voor Atlanta Trap Music, Young Thug en damn cheeseburgers. bang bang skit skit!

Posts
Yassin
Saadouni