Close

Review

Kanye West is God

Is Kanye West niet gewoon een klootzak met een gigantisch ego? Of schuilt er meer achter deze rapper?

“I’m a god” is één van de prachtige tracks van Kanye West’s laatste album “Yeezus”. Natuurlijk viel er veel ophef te verwachten bij een dergelijke titel, en ja, die ophef kwam er. Waarom een pokkoe maken met als titel “I’m a God”? Ik zocht het uit door me te laten hypnotiseren door een compilatie van Kanye’s bekendste interviews, “Kanye’s New Testament”.

Ik ben een lui persoon. Als ik zie dat ik een vol half uur naar mijn telefoon ga staren, zakt de motivatie me in de schoenen. Maar ja, als Kanye fan moet ik er aan geloven. Als ik op Play druk begin ik aan een heel maf avontuur. De eerste paar minuten zit ik er een beetje verveeld bij totdat Kanye West begint over “I’m a God”. In een paar minuten legt hij uit waarom hij zichzelf een God noemt en… it makes soo much sense!

Positief zelfbeeld
Mensen! Waarom zou deze man zichzelf geen God mogen noemen? Als hij dat wilt, dan mag dat! Moet hij zichzelf een gangster noemen? Of een crimineel? Omdat dat allemaal beter past bij een persoon zoals hij? Nee!

Hij noemt zichzelf een god omdat hij wil dat zijn kinderen de onzekerheid ontglippen en zichzelf ook goddelijk vinden.

Het gaat bij hem om de perceptie van zichzelf en die moet goed zijn! Aldus de Amerikaanse zanger.

Na dat intense stuk zit ik met m’n ogen aan het beeldscherm gekleefd. Na de interviews wordt een montage van filmfragmenten vertoond, met meer maffe uitspraken van Kanye. Na de 30 minuten uit te hebben gezeten ben ik verbijsterd door de genialiteit van deze man.

Sinds dat moment luister ik totaal anders naar zijn muziek. Het heeft m’n gedachte over Kanye en zijn muziek positief veranderd, net als de muziek van Lil. B. Maar dat, dames en heren, is weer een ander sprookje.

Zelf zien hoe Kanye zich tot een Opperwezen doopt? De “documentaire” staat op Youtube:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 11 februari door:

Blogger

Yassin

Straight outta damsko, crazy motha… Yung Yassin hindabuileeeeh. 17 years old. Passie voor Atlanta Trap Music, Young Thug en damn cheeseburgers. bang bang skit skit!

Posts
Yassin
Saadouni