Close

Blind date

Blind Date #11: John & Melissa

Omdat Melissa (17) van zichzelf al weet dat ze vaak te laat komt, is zij dit keer vroeg van huis gegaan. Ze heeft afgesproken met John (18). Tien minuten te vroeg, wacht zij op een bankje in Theater Bellevue.

Als John eindelijk aankomt bij het theater kijkt hij om zich heen, zoekend naar zijn date. Het enige wat hij over haar weet is dat het een klein meisje is, met bruin haar en bruine ogen en wiens naam begint met een M.

“Aha, gevonden!” denkt hij, maar als hij beter kijkt, ziet John dat het meisje, dat een grote knuffelbeer bij zich draagt, een jaar of acht moet zijn. “Ik dacht dat ik met een peuter op date moest. Ik voelde me flink te pakken genomen!” Verderop bij de garderobe ziet John twee meisjes op een bankje zitten, waarvan één met bruin haar. Met de kaartjes in zijn hand, stapt hij op haar af en vraagt of zij hier voor de PIT is. Ja dus!

Melissa heeft een positieve indruk van John: “Hij lijkt me een leuke, spontane jongen”. Ook John voelt zich op z’n gemak maar hij had nog niet gegeten. Dus besloot John een pizza te bestellen, maar Melissa had al gegeten. En de pizza was nog niet klaar maar de voorstelling stond op het punt te beginnen. Wat nu!?

“Het was zo random en hilarisch!” zegt Melissa.

We renden zo hard als we konden terug naar het theater en hadden John’s sjaal om de pizzadoos gewikkeld. Het was ons gelukt om de pizza mee naar binnen te smokkelen!

Nachtgasten
Melissa en John bezoeken De Nachtgasten, een concept van Niels Croiset, Koen Wouterse, Jef Hoogmartens en Yorick Zwart. Zij willen nieuw theater creëren door acteurs in het diepe te gooien door het publiek mee te laten werken aan de inhoud. Iedere voorstelling zijn er andere acteurs die een nieuw verhaal improviserend opvoeren.

Melissa: “Eerst kwam de schrijver van het stuk op om te vertellen over zijn ervaringen met toneel. Hij zei dat wij net zoveel wisten over het stuk als de acteurs zelf, namelijk niks! Vervolgens vertelde een presentator alle geheimen van de vijf verschillende personages. En tenslotte kregen de acteurs om en om te horen wat hun setting was in het verhaal, waarvan wij dus alles al wisten.”

Daarna begon de pauze. Melissa en John liepen naar buiten om aan het water te zitten. Melissa: “Het was fijn om met hem te praten, hij had veel te vertellen”.  John was onder de indruk van de voorstelling: “Geweldige, innovatieve vorm van improvisatietheater. Zeker de volle drie uur waard!” Na afloop kletsen ze nog wat na omdat ze tijdens de voorstelling stil moesten blijven. Melissa’s eerste indruk van John klopte: “Nooit gedacht dat we het zo leuk zouden hebben”. Ook John is positief over het afspraakje: “We hebben gelukkig vooral veel gelachen met elkaar!” Na een dikke knuffel nemen ze afscheid in de hoop elkaar ooit weer te zien maar een tweede afspraak is vooralsnog niet gepland.

Ook naar De Nachtgasten? De eerstvolgende editie is op 8 februari in theater Bellevue te Amsterdam.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 24 december door:

Blogger

Nuray Ermis

Hi, ik ben Nuray Ermis. Ik zit in mijn laatste jaar op het Barlaeus Gymnasium. Wat ik volgend jaar ga doen is nog niet zeker, maar ik hou al m’n opties open. Ik ben dol op Italiaanse gerechten (eigenlijk op alles wat met Italië te maken heeft). Ik hou van hardlopen, dansen, tekenen, nieuwe plekjes ontdekken en natuurlijk voor de PIT schrijven.

Posts
Nuray
Ermis