Close

Tip

Amsterdam Light Festival

Talloze verlichte gebouwen, lichten op het VOC-schip van het scheepvaartmuseum, duizenden kleuren net boven de gracht in het centrum en het enorme ei met allerlei felle kleuren daarnaast aan het water.

De lichtkunstwerken zijn te bezichtigen tijdens het fantastische en kleurrijke evenement dat voor de derde keer zal plaatsvinden in Amsterdam dit jaar. Het Amsterdam Light Festival.

Warm gevoel
Zodra de zon ondergaat en de avond valt, verandert Amsterdam in één van de mooiste steden ter wereld. Het festival is een uniek spektakel. Overal in de stad zijn lichtkunstwerken te zien van allerlei verschillende kunstenaars en artiesten. Het festival is ook precies wat Amsterdam nodig heeft in onze koude herfst- en wintermaanden en de feestdagen. Het brengt een warm gevoel. Ik durf ook te wedden dat een winter zonder het festival een stuk grauwer zou zijn.

Ik heb in het verleden weinig stilgestaan bij het festival. Ben langs talloze kunstwerken gefietst en heb hooguit een paar foto’s genomen van het verlichte net in de stad en de honderden lampen bij het Waterlooplein, maar daar blijft het bij.

Het is makkelijk om dingen te missen als je, net als ik, je hele leven in Amsterdam woont.

Ik dacht de afgelopen jaren aan honderden andere dingen die belangrijker leken in mijn puberale leventje. Ik kan me daarom goed voorstellen dat het festival wellicht geen impact op je heeft als je in Amsterdam woont. Toch wil ik jullie allemaal meegeven om een keer stil te staan bij de kunstwerken die worden gepresenteerd in de stad, gewoon om een mooie ervaring rijker te worden.

Er zijn tijdens het festival allerlei verschillende activiteiten – van fotografie-workshops tot een Water Colours-vaartocht en een speciale Illuminade-looproute. Maar laten we eerlijk zijn: uiteindelijk is het vooral leuk om samen met je vrienden en/of familie zelf op stap te gaan in de stad. Zorg zelf voor drinken en een pizza en geniet van de lichtkunst!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 17 november door:

Event

Berkan Selvi

Ik ben Berkan en ik help met het organiseren van evenementen bij de PIT. Ik heb op het Berlage Lyceum gezeten en studeer nu aan de HvA. Ik hou van een goed feestje, sushi (maken), bijna álle genres muziek en kan altijd wel een ijsje op. Verder fotografeer ik soms wat en geniet ik héél erg van Amsterdam.

Posts
Berkan
Selvi