Close

Review

Liefde is de baas

‘Liefde is de baas’ is de naam van het nieuwe album van de filosofische rapper Typhoon. Ik ging naar de release party in de tolhuistuinzaal van Paradiso in Noord en genoot volop.

Na een half uur wachten kon het concert eindelijk beginnen, het viel me meteen op dat het publiek bestond uit een mengelmoes van jong en oud. Toen Typhoon (op blote voeten!) het podium op kwam ging iedereen meteen helemaal los. De vrolijke Caribische tunes en de intense jazz deden het goed, tel daar de geweldige live band bij op en de vibe was helemaal top.

Het album ‘Lobi da basi’ (Surinaams voor ‘liefde is de Baas’), bevat veel filosofische lyrics over de liefde en zit vol doordachte teksten. Niet alleen liefde zoals we haar maar al te goed kennen, maar ook liefde voor bepaalde plekken en bezigheden. Zo heeft Typhoon dolgraag willen surfen op één van zijn reizen maar is dit er helaas nooit van gekomen. Als reactie hierop schreef hij een lied over de fantasie van het surfen. Typhoon heeft een vorm van nirwana bereikt – de ietwat depressieve raps hebben plaats gemaakt voor vrolijkheid en warmte.

De boodschap van ‘Liefde is de baas’ is “heb iedereen en jezelf lief” en dit gevoel overheerste de hele avond.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 25 juni door:

Blogger

Yassin

Straight outta damsko, crazy motha… Yung Yassin hindabuileeeeh. 17 years old. Passie voor Atlanta Trap Music, Young Thug en damn cheeseburgers. bang bang skit skit!

Posts
Yassin
Saadouni