Close

Interview

TDTMCM

Afgelopen vrijdag kaapte de Amsterdamse band TDTMCM het Veronica zendschip voor een wild, gezellig en episch concert. Aan het begin van de avond zat ik rond de tafel met Abel (zanger) en Kai (gitarist).

Mijn eerste vraag was natuurlijk waarom ze eigenlijk een gratis concertje gaven? “We hebben al heel lang niet in Amsterdam gespeeld en we kregen zoveel verzoekjes, dus waarom ook niet”. Een terugkeer naar het begin zou je het kunnen noemen, een nostalgisch concert op een schip in Amsterdam-Noord. Beter kan niet.

Verwachten jullie een grote opkomst? “We hopen het! Aangezien het ruim niet zo erg groot is, verwacht ik dat het erg knus en gezellig wordt” zegt Abel. Twee ex-schoolgenoten van de bandleden komen Kai en Abel gedag zeggen, ik merk nu al dat het een avondje vol herinneringen gaat worden voor de band.

Hoelang kennen jullie elkaar al? “Sinds we erg klein waren” antwoordt Kai, ze hebben zelfs allemaal op dezelfde school gezeten. Waarom de naam “TDTMCM”? “Het begon met een afkorting, ‘The Don’t Touch My Croque Monsieurs’, maar in de loop der jaren is het gewoon een bundeltje letters geworden, zonder vaste betekenis.” Een echte standaard muziekstijl hebben ze niet “beetje van dit, beetje van dat”, een mengsel van reggae, rock, rap en punk vormt het recept voor een perfect avond. De band heeft dan ook nooit een vast voorbeeld gehad, of een idool. Wat begon met jammen eindigde in echte “pokkoes”.

Of we nog veel zullen horen van TDTMCM? Zelf ben ik hiervan overtuigd, al zijn ze zelf best bescheiden: “We hebben er niet echt een probleem mee dat we nog niet zó bekend zijn, voor nu is dat prima”.
Het was een geweldige ervaring om deze jongens te mogen spreken en live te zien optreden. Het concert was ongelofelijk, de sfeer was bijzonder aangenaam en de interactie met het publiek zorgde voor een extra ‘vibe’. Kortom: TDTMCM is Pit-approved!

Foto: Romee van de Ven

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 24 april door:

Blogger

Yassin

Straight outta damsko, crazy motha… Yung Yassin hindabuileeeeh. 17 years old. Passie voor Atlanta Trap Music, Young Thug en damn cheeseburgers. bang bang skit skit!

Posts
Yassin
Saadouni