Close

Review

Dansen op klassieke muziek?

Op meer dan 10 verschillende acts kon je van 23:00 tot 06:00 helemaal los gaan op vrijdag 11 april. In de loading dock van het Muziekgebouw aan ‘t IJ vond toen de tweede editie van de Classical Music Rave plaats.

Het idee achter de Classical Music Rave sprak mij enorm aan: dansen op live gemixte klassieke muziek. Verschillende klassieke muzikanten traden op en live DJ’s mochten gebruik maken van (bekende) klassieke deuntjes tijdens het mixen. Zo werd er bijvoorbeeld getapdanst op de Turkse Mars van Mozart gespeeld door Daria van den Bercken.

Ik merkte alleen vrij snel dat dansen op klassieke muziek een uitdaging is. De DJ’s maakte naar mijn idee te weinig gebruik van een goede bas waardoor de muziek soms een beetje zweverig en ‘beat-loos’ werd. Bij het podium stond dan ook een groep mensen experimenteel te dansen. Dit was compleet nieuw voor mij, want dit zie je niet zo snel bij een “normaal” dansfeest.

De locatie was perfect. De loading dock, waar normaal vier grote vrachtwagens in passen, is een vierkante ruimte met muren van beton die knus gemaakt was met grote loungebanken en sfeervol licht dat op de muren werd geprojecteerd. Deze ruimte is sowieso leuk voor een feest.

Ik vond het al met al een erg leuk (nieuw) feest maar naar mijn mening kan er nog wel een betere mix gemaakt worden tussen de klassieke deuntjes en een dansbare beat. Hopelijk worden de feesten steeds beter!

Blijf via deze facebookpagina op de hoogte van de Classical Music Raves.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 21 april door:

Event

Yael von Mengden

Hoi, mijn naam is Yael. Ik presenteer in filmpjes voor de PIT. Ik heb een rare obsessie voor bepaalde dieren zoals: luiaards, egels en gordelmollen. Na mijn examen gehaald te hebben, wil ik in mijn tussenjaar met de Trans-Siberië Express naar Vladivostok gaan. Om vanaf daar met de boot de oversteek te maken naar Japan, zodat ik daar hopelijk de lekkerste sushi kan proeven. さようなら!

Posts
Yael
von Mengden