Close

Blind date

Blind Date #10 Merel & Chris

Het is al een tijdje geleden, maar op 21 maart gingen Merel en Chris samen op blind-date naar ‘The Dog Days are over’ van Jan Martens/ ICK Amsterdam in Frascati. Even leek deze date he-le-maal mis te lopen: tien minuten voor aanvang van het stuk belde Merel: ‘Eh, ik sta hier in Frascati, maar ik kan mijn date niet vinden!’ Vlak voor aanvang was Chris nog niet terecht, dus besloot Merel de aardige-meneer-achter-de-kassa op de hoogte te stellen van de vermissing en ging in haar eentje de voorstelling in. 15 minuten later kwam Chris op zijn dooie gemak aan, hij dacht dat de voorstelling om 21.00 zou beginnen… Gelukkig liet de aardige-meneer-achter-de-kassa hem alsnog de voorstelling in, waar Chris zijn best deed om Merel te vinden in de menigte, tevergeefs.

Los van elkaar genoten ze allebei van de voorstelling. Merel: ‘De hele voorstelling lang waren de dansers aan het springen. In het begin was ik bang dat dit eentonig en saai zou worden maar toen ik eenmaal in de voorstelling zat, werkte het bijna hypnotiserend.’ Er werd in verschillende formaties gesprongen, op muziek, in stilte, met licht of juist in de schemer. Chris: ‘Ik had nog nooit zoiets gezien. Het was natuurlijk gek en jammer dat ik pas na een kwartier binnen kwam, maar uiteindelijk vond ik het bijzonder en erg tof.’ Merel: ‘Knap dat je toch wilt blijven kijken, ondanks het constante springen.’
Na de voorstelling werden ze door de aardige-meneer-achter-de-kassa toch nog aan elkaar gekoppeld en kwam alles toch nog goed. Chris: ‘In het begin was het wel een beetje ongemakkelijk natuurlijk, we hadden allebei nog nooit een blind-date gehad, maar er was al snel een klik!’ Ze gingen samen op pad naar het café waar Chris werkt. Merel: ‘Tijdens de wandeling was ik nog een beetje gespannen, maar toen we eenmaal binnen waren, kwam het gesprek los. We hebben niet zo veel overeenkomstige hobby’s of zo, maar we hebben de hele avond over van alles gekletst!’

Voor ze het wisten was het twaalf uur en liepen ze samen naar de metro. Chris: ‘Ik wilde eigenlijk met haar mee tot het treinstation maar ik had geen geld op mijn ov-kaart. De metro kwam er al aan en ons afscheid bestond dus uit een snelle knuffel en de afspraak elkaar snel weer te zien..’

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 9 april door:

Event

Suzan Huppes

Ik ben Suzan (of Suus). Ik ben vooral bezig met het organiseren van evenementen voor de Pit, hoewel je me ook wel eens kan zien als presentatrice in de videoblog. Ik kan niet door Amsterdam fietsen zonder heel hard te zingen en drink graag koffie in het raamkozijn zodat ik naar de bootjes kan kijken. Vaak ben ik op pad: fietsend, zeilend, of met de duim omhoog, maar tussendoor studeer ik sociale geografie op de UvA.

Posts
Suzan
Huppes