Close

Interview

Roos & Roos

Gitaren gestemd, ingeplugd, een korte soundcheck. Er werd gezongen, héél goed gezongen. Eerst een liedje van Roos (19) en toen een liedje van Roos (20). Ja, ze heten allebei Roos. Vanavond treden ze op tijdens een muziekavond in de Badcuyp in Amsterdam, een hele toffe plek waar ik eigenlijk nog nooit binnen ben geweest.

Ze zingen nog niet zo lang samen maar zijn belachelijk goed! Misschien komt dat doordat ze alleen voor optredens repeteren. Of ze hebben gewoon heel veel talent.. dat kan natuurlijk ook.

Een dag later spreek ik ze tussen een paar lessen door op in het MusyQ gebouw in Amsterdam waar ze allebei een vooropleiding doen. Zelfs na deze vooropleiding moeten ze nog demo’s inleveren en officieel aanmelding doen. Een vooropleiding en een berg talent is nog geen verzekering van een plek op het conservatorium. Van de 150 inschrijvingen gaan er ongeveer 5 door.

Na viool, blokfluit, saxofoon en trompet(-les), blijkt voor allebei gitaar en zang de beste combinatie. Roos en Roos volgen lessen in gitaar, zang, band en muziektheorie op DSOPM (Dutch School Of Popular Music) in MusyQ . Hier leerden ze elkaar kennen tijdens repetities. Nu, een paar maanden later, hebben ze al de backingvocals gedaan bij Nosoyo in de grote zaal van Paradiso en een ‘radiodingetje’ in één van de Bagels&Beans in de stad.

Ik vraag ze nog snel naar een PIT-TIP voor deze zomer. “SZIGET!!” roepen ze allebei. Tja, dat is een goeie! Maar als je een arme student bent (zoals ik) en geen geld hebt om naar Boedapest te gaan deze zomer, dan zijn kleine festivals en muziekavonden zeker een goed alternatief volgens Roos en Roos. “Ze zijn er genoeg!” Parkpop in Den Haag bijvoorbeeld, een festival dat dit jaar alweer voor de 33e keer wordt georganiseerd. De onbekendere festivals in Nederland zijn ook nog eens heel goedkoop!

Nog twee TIPs van Roos&Roos op muziek gebied: Oscar and the Wolf, een jonge Belgische band. Ze komen 22 mei naar Amsterdam voor een optreden in Paradiso. Zeker even checken dus! En Half Moon Run, een Canadese band, die ook pas 3 jaar bestaat. Misschien ken je ze van Full Circle. Deze single werd vorig jaar uitgeroepen tot 3FM Megahit. Ik heb ze natuurlijk meteen opgezocht en whaaa ze zijn goed!

“En voor de theaterfreaks zijn De Appel in Den Haag en Oostpool in Arnhem twee hele toffe toneelgroepen!” De Appel is bekend om de lange voorstellingen die soms wel 7 uur duren. Tot 31 mei speelt De Appel “Casanova”. Een voorstelling over een avonturier in Venetië, waarvoor het toneel onder water wordt gezet!

Bedankt Roos en Roos! Hou ze in de gaten mensen, hou ze in de gaten.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 7 april door:

Reporter

Romee van de Ven

hoi. ik ben Romee. Ik zet foto’s op een blog en ik maak filmpjes.
Ik zit nu in 6VWO en ben hopelijk na dit jaar klaar met school! Daarna ga ik 24/7 video’s en foto’s maken #yolowaterpistolo.

Posts
Romee
van de Ven