Close

Miscellaneous

1,2,3, het is weer carnaval!

Yeah, om 11 uur ‘s ochtends stond ik al op Schiphol in mijn biggetjespak te trappellen om naar Bergen op Zoom te gaan voor een dagje carnaval! Na uren te hebben gewacht op Jade, en haar zelfs in mijn ongeduld te hebben omgeroepen op Schiphol, kwam ze dan eindelijk aangewaggeld in een geweldig emoe kostuum. Helaas hadden we de rest van de dag niet veel geluk – sdkaartje vergeten, treinen reden niet, sleutels vergeten, nieuw sdkaartje die het niet deed en alle winkels waren waren gesloten. Naar maar waar, de eerste officiële PIT TRIP was een hel.

Na uren reizen en lang wachten kwamen we om vier uur aan in bergen op zoom waar de carnavals gekte allang begonnen was. Een enorme stoet, met super grote wagens, reed voorbij en door alle straten stonden massa’s verklede mensen te juichen. Maar niks is wat het lijkt – we stonden nog steeds voor gek in onze verkleedpakken. Het blijkt dat de gemiddelde carnavalsoutfit van bergen op zoom is beperkt tot een vitrage en oude legerjassen met een krab op hun kont gespeld. Hun carnavalsgemeenschap heet het krabbegat..
We stormden de eerste en de beste kroeg in om een paar biertjes te halen voor het noodzakelijke carnaval gevoel. Maar ook dit bleek hier geen gewoonte. Zuipen en dronken mee schreeuwen met de meest lompen liedjes (denk: 1,2,3, het is weer carnaval) was hier totaal niet het geval. In Bergen op Zoom draait het nog puur om het dorpsgemeenschap, de mooie wagens en de fanfare. Heel anders dan verwacht, maar leuk was het zeker! !

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 14 maart door:

Event

Yorinde Diepstraten

Hee, ik ben Yorinde. Ik hou van dansen, fotograferen en gekke mensen. Verder geobsedeerd door gingers en mijn grote liefde is reizen. Je kunt me bij welk feestje dan ook vinden. Ik zit op de Filmacademie voor Production Design en werk bij de PIT in de event- en filmcrew.

Posts
Yorinde
Diepstraten