Close

Review

The OneMinutesJR op IDFA

Jongeren van over de hele wereld kwamen vorige week voor een paar dagen naar Amsterdam. Jaarlijks halen Unicef, the oneminutes en het sandberg instituut tijdens het idfa enkele internationale genomineerden voor de oneminute awards naar onze hoofdstad..

Het idee is simpel; Geef jongeren uit conflictgebieden een camera en laat ze een filmpje maken van één minuut waarin ze hun verhaal mogen vertellen, Dit kan van alles zijn, ze worden helemaal vrijgelaten in wat ze met hun filmpje willen zeggen. Dit resulteert in uiteenlopende en soms hele heftige, onderwerpen. Bijzonder aan dit project is dat sommige jongeren die hier aan meedoen nog nooit een camera hebben vastgehad. Ook zonder deze ervaring weten ze hun verhaal prachtig op beeld vast te leggen, soms symbolisch en soms heel letterlijk. Dit komt zeker ook voor een groot deel door de goede begeleiding die ze krijgen.
Ik wil de inzendingen uit Oekraine speciaal belichten, Een aantal van deze filmpjes zijn namelijk gemaakt door meisjes uit de jeugdgevangenis. Zij werden begeleid door mensen van Unicef en maakten ieder een filmpje met als overlappend thema het verwaterde contact met hun ouders. Alle filmpjes zijn te zien op de site van oneminutesjr. Ik raad iedereen aan een kijkje te nemen en je zo heel even, een minuutje, in een andere wereld te begeven.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 5 december door:

Event

Sam Schwab

Ik ben Sam, 20 jaar en ben ondertussen van de oude garde pitters. Ik studeer culturele en maatschappelijke vorming aan de HvA en sta achter de bar in het Compagnietheater. Bij de PIT hou ik me vooral bezig met de events. Zo heb ik destijds de guerrilla expo en de mini miauw mede-georganiseerd en ben ik bezig geweest met het Rozentuinfestival. Verder ben ik een groot liefhebber van zowel muziek als theater en je kan me dan ook vaak vinden bij één van de podia die Amsterdam rijk is.

Posts
Sam
Schwab