Close

Review

Meike’s SneakPeak – Tanta Agua

Wat zal ik hierover schrijven? Laat ik het kort houden: een vakantie die letterlijk in het water valt. Deze komische film gaat over de gescheiden vader Alberto die zijn kinderen meeneemt op vakantie. Zijn puberdochter Lucía en jonger zoontje Federico zien een vakantie met hun vader helemaal niet zitten en reageren onverschillig op al zijn pogingen om er wat leuks van te maken. Ze hebben helaas geen geluk: al bij vertrek regent het keihard en dat blijft de hele week lang zo. Zwemmen, kaartspelletjes of mooie uitstapjes; alle pogingen om de kinderen te enthousiasmeren mislukken. Door de regen zijn de drie veroordeeld tot de verveling van het vakantiehuisje. Geen zwembad en geen televisie. De filmmakers Ana Guevara en Leticia Jorge weten deze saaiheid zo ver uit te rekken dat het ongelofelijk komisch wordt. Nestor Guzzina en Malú Chouza spelen uitstekend de rollen van vader en dochter, waarbij de onuitgesproken spanning om te snijden is. Lucía veracht haar vader, zijn dikke buik, hoe hij eet, hoe hij praat, wat hij zegt, hoe hij slaapt. Puur en alleen omdat hij haar vader is, is hij per definitie saai en stom. Alberto kan eigenlijk niets goeds doen. De puberteit, opstandigheid, maar vooral verveling zijn de thema’s van de Sneak Preview van deze week. Gelukkig is er in het tweede deel van de film meer actie. De kanteling van het verhaal ontstaat als Lucía’s oog op een interessante jongen valt die ook in het huisjespark zit. Verliefdheid, struggles, hoop, vertrouwen en teleurstelling komen om de hoek kijken. Het is een echte ‘coming of age’ film en de puberale dilemma’s van Lucía zijn zowel enorm herkenbaar als voorspelbaar, waardoor de film tot aanstekelijk lachen aanzet. Tanta Agua speelt zich af in het verre Uruguay maar het verhaal had in elk land plaats kunnen vinden. De hele film lang wachtte ik in spanning af: zou toch ook voor Lucía achter de wolken nog een zonnetje schijnen?

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 28 november door:

Blogger

Meike van den Bongaardt

Eindredacteur in hart en nieren.

Posts
Meike
van den Bongaardt