Close

Review

Bent Van Looy maakt soloplaat

Toen ik hoorde dat Das Pop-frontman Bent Van Looy zijn band een keer liet voor wat het was en een soloplaat had opgenomen had ik geen idee van wat ik moest verwachten. Met zijn nieuwe album Round the Bend stelt hij in ieder geval niemand teleur.

Dat er veel aandacht ging naar de toetsen mocht geen verrassing zijn. Dat is immers het instrument van Bent. Waar ik mij echter wèl over verbaasde was de bescheidenheid in het geluid van deze plaat. Ondanks dat er geen gehele orkestbak achter zit heeft Bent het voor elkaar gekregen een vol doch minimalistisch geluid te maken. Het doet denken aan zijn band Das Pop maar dan met een Singer-songwriter tintje. De humoristische teksten maken het album helemaal af. Geen cliché’s over de liefde maar kafkaëske liedjes over lange nachten op straat. "Telkens als ik thuiskwam in Parijs en het op een wandelen zette, borrelden er nummers op. Liedjes die vanaf het eerste moment anders aandeden, schijnbaar onmogelijk in de vertrouwde context van de band konden bestaan." Aldus Bent van Looy. Je kan hem geen ongelijk geven. Als de nummers op dit album niet door Bent maar door Das Pop waren gemaakt, zouden ze absoluut hun kracht missen. Bent is überhaupt een noemenswaardig figuur. Als frontman van Das Pop, drummer van Soulwax, schilder en designer is Bent iemand om in de gaten te blijven houden.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter

Gepost op 28 september door:

Event

Sam Schwab

Ik ben Sam, 20 jaar en ben ondertussen van de oude garde pitters. Ik studeer culturele en maatschappelijke vorming aan de HvA en sta achter de bar in het Compagnietheater. Bij de PIT hou ik me vooral bezig met de events. Zo heb ik destijds de guerrilla expo en de mini miauw mede-georganiseerd en ben ik bezig geweest met het Rozentuinfestival. Verder ben ik een groot liefhebber van zowel muziek als theater en je kan me dan ook vaak vinden bij één van de podia die Amsterdam rijk is.

Posts
Sam
Schwab